Bizony-bizony nem mehetünk el a tény mellett, hogy a konzoltulajdonosokkal ellentétben a PC-s társadalom sokat szív mostanság a BioShockkal (is): egy remekül optimalizált, ámbár elég hangyás játékot kaptunk. Kinek az ötszöri telepítéssel gyűlt meg a baja, kinek a törött Big Daddy figurákkal, kinek a szélásvásznú megjelenítéssel, kinek pedig az ATi videokártyája okozott fejfájást. Szerencsére szépen apránként, de mindenre akad megoldás, így aki például öt gépnél többre szeretné telepíteni a játékot, az már megteheti úgy, hogy elküld egy levelet a 2K Games-es srácoknak erre az e-mail címre: support@securom.com, a példányához kapott játékkulccsal, illetve a harmadik aktiválás során kapott "Unlock Request Code"-dal, és ha minden rendben van, kap egy újabb aktiválási lehetőséget!

Kanadában és Amerikában a gyűjtői kiadással törötten érkezett Big Daddy figurák helyett ingyenesen kipostáznak egy hibátlan példányt, ráadásul egy nyomtatott "Art Book"-kal is kárpótolják a pecheseket (?). Valószínűleg Európába már nem jutott a hibás szériából, mert nálunk nem él ez a kedvezmény.

Végül térjünk rá a két szoftveres gondra, melyekre szintén van már orvosság. Az egyik, hogy többeknek problémájuk akadt a "widescreen" felbontásokkal, mert a kép nem passzol a monitor méreteihez. Egy kis program segítségével magunk állíthatjuk be a pontos képméretét a játéknak, így bármilyen monitorhoz hozzáigazíthatjuk! A másik hiba viszont már sokkal kellemetlenebb, mert több ATi videókártyával rosszul kommunikál a játék, így előfordulhatnak hiányzó vagy besötétült pályaelemek, akadozások, vagy bármi egyéb. Ennek a kiküszöbölésére az ATi kiadott egy gyorsjavítást a Catalyst driverekhez, mellyel megszűnnek az említett problémák.

Sajnos mindezek mellett bizony maradtak még megoldatlan gondok, melyek közül szerintem a legszembetűnőbb az, hogyha lelősz valakit, olyan furcsán, darabosan esik össze, ráadásul sokszor haláluk után folyamatosan lifegnek a végtagjaik - és akkor a belassuló textúrafrissítéseket nem is részletezném. Egy szó mint száz, remek játék lett a BioShock, de a PC-s átiratnak igazán elkélne már egy hivatalos folt, hogy az örömünk felhőtlen legyen.