Reggel már látszott, hogy készül valami a 2K Games háza táján a BioShock: The Collection témájában, és igaza volt annak, aki a bejelentésre tippelt. A kiadó végre hivatalossá tette a kiadvány létezését, sőt, még a megjelenési dátumot is közölte: szeptember 13.

A BioShock: The Collection egyaránt tartalmazza az eredeti BioShockot, a BioShock 2-t és a BioShock Infinite-ot. Mindhárom játék feljavított grafikával került a csomagba, kivéve harmadik rész PC-s változatát, mert a készítők szerint az a mai napig megállja a helyét. A felújítást a Blind Squirrel Games végezte, e csapat már az Infinite-ba is besegített.

Mindemellett a The Collectionba bekerült minden DLC, amit eddig kiadtak a trilógiához. Cím szerint ezek: Museum of Orphaned Concepts (BioShock), Challenge Rooms (BioShock), Minerva's Den (BioShock 2), Protector Trials (BioShock 2), Clash in the Clouds (BioShock: Infinite), Burial at Sea: Episode 1 (BioShock: Infinite), Burial at Sea: Episode 2 (BioShock: Infinite), Columbia's Finest Pack (BioShock: Infinite).

Viszont a BioShock 2 multiplayer módja nem lesz benne a The Collectionban. Ehelyett kapunk extraként egy Director’s Commentary: Imagining BioShock című videót, amiben Ken Levine kreatív direktor és Shawn Robertson vezető animátor osztja meg velünk gondolatait a trilógiáról. Illetve az eredeti BioShock kap egy Museum of Orphaned Concepts nevű virtuális múzeumot, amiben a játékhoz készült koncepciórajzokat nézhetjük meg, plusz egy Challenge rooms nevű add-ont, ahol különféle kihívásokat teljesíthetünk.

A BioShock: The Collection PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkezik. Konzolokon dobozosan, PC-re csak digitálisan lesz elérhető és 60 dollárba, azaz nagyjából 17 ezer forintba fog kerülni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!