• Távozik a BioWare csapatától Casey Hudson és Mark Darrah
  • A meglévő projektek a tervek szerint haladnak tovább

Úgy tűnik, ez a mostani a távozások hete, a Bend Studio és a Sony Japan után ugyanis most a BioWare kapcsán vagyunk kénytelenek beszámolni komoly búcsúzókról: az EA bejelentette, hogy Casey Hudson és Mark Darrah is elhagyja a csapatot.

bioware-a-csapat-ket-oszlopos-tagja-is-bejelentette-a-tavozasat.jpg

A BioWare vezetője és oszlopos tagja, Hudson már másodjára hagyja ott a stúdiót: először 2014-ben intett búcsút, hogy aztán 2017-ben visszatérjen, ez azonban rövid életűnek bizonyult.

"Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, és az ilyesfajta nagy változások mindig magukkal hordoznak némi szomorúságot. Hiányozni fog, hogy együtt dolgozhassunk a legnagyobb és legizgalmasabb projekteken, amiket csak el tudok képzelni. De azt is tudom, hogy ez egy jó időpont a váltásra, mind nekem, mind pedig a BioWare-nek" – írta búcsúposztjában Hudson, akinek a helyét Samantha Ryan veszi át.

Darrah a készülő Dragon Age-játék executive producere volt: ezt a projektet mostantól Christian Dailey fogja felügyelni.

"Ez nagyon nehéz döntés volt számomra. A Dragon Age csodálatos csapata teljesebbé és jobbá tette az életemet, annyi mindent tanítottak nekem. Ugyanakkor pont a csapat ereje az, ami lehetővé teszi, hogy távozzak, mert tudom, hogy a Dragon Age nélkülem is túl fog élni és virágozni fog" – olvasható Darrah blogbejegyzésében.

Az EA közleménye szerint egyébként a kapcsolódó projekteket nem érinti a változás: az Anthem Next, az új Dragon Age, illetve a nemrég bejelentett Mass Effect Legendary Edition és vadonatúj Mass Effect fejlesztése is az eddigi terveknek megfelelően halad tovább.