BioWare és Dragon Age: mínusz egy főDan Tudge (képünkön) talán nem tartozik azon BioWare-munkások közé, akinek neve és képe a címlapokon szerepel, de a rutinos, 13 éve az iparban tevékenykedő úriember irányította a Sonic Chronicles és a készülő Dragon Age: Origins fejlesztését, egész pontosan az ezeken dolgozó csapatot. Korábban ő alapította az Exile Interactive stúdiót, de dolgozott a Relic és a Morgan Media alakulatában is.

Múlt héten érkezett a hír, hogy Tudge megköszönte munkaadójának az eddigi lehetőséget, és odébb cuccol pár házzal: elszerződött a Disney leányvállalatához, a vancouveri Propaganda Gameshez, a zsíros és jól csengő alelnöki-általános igazgatói posztra. Ezt a firmát bizonyára sokan ismerik, hiszen nevükhöz fűződik az új generációs Turok, mely kétségtelenül jobb fogadtatásra talált a játékosok, mint a kritikusok körében (ami sokkal jobb, mint az ellentétes eset: a kritika imádja, csak a kutya nem veszi...). A szintén veteránnak számító (az EA-nél 12 évet lehúzó) Josh Holmes által létrehozott kanadai team jelenleg 130 főt számlál, és valami nagy dobásra készül, amiről csak annyit tudunk, hogy egy akció-RPG lesz, márpedig ez a műfaj ugye eléggé a kisujjában van a friss kisfőnöknek.

A BioWare tájékoztatása szerint a lelépés nem okoz fennakadást a Dragon Age fejlesztésében, Dan Tudge pozícióját egy másik régi motoros, Mark Darrah veszi át, aki olyan címeken dolgozott eddig, mint a Neverwinter Nights vagy az eredeti Baldur's Gate, így biztos kezekben van továbbra is a sokunk által várt szerepjáték.

(Kép és forrás: Gamasutra)