Harminc esztendő bizony már történelemnek számít, és azt is lefogadom, hogy némely olvasónknak akár apja is lehetne a játék, amivel együtt jár a feltételezés, hogy a klasszikus sorozat sokaknak kimaradt. A manapság is előszeretettel alkalmazott Metroid és Castlevania recept egyszerű: a játék során szerzett újabb képességek nem csak erősebbé tesznek, hanem csak így érhetőek el új területek, győzhetőek le ellenfelek. Ezt a megoldást számos remek alkotás használja, elég csak a tavalyi év fantasztikusra sikerült Ori and the Blind Forest-jét említeni, de túlzás nélkül napokig lehetne sorolni a címeket.

Éppen ezért nem mehetünk el az AMR2 (Another Metroid Remake 2) mellett, ami bár nem az első, de igazából nem is a második rész kockára pontos remake-je, hanem az utóbbit turbózza fel a Metroid: Zero Mission gyorsabb játékmenetével, okosabb ellenfelekkel, minibossokkal, és egyéb nyalánkságokkal. Természetesen a megszépített grafika sem maradhatott el, hiszen az eredetileg Game Boy monokróm kijelzőjére megjelent Metroid, de még az 1998-as Game Boy Color-ra készült újra-kiadásának többféle színpalettája sem éppen nevezhető modernnek, persze a retro hatás érdekében maradt a pixelgrafika, de ez cseppet sem zavaró, sőt egész ízlésesre sikerült.

amr2samusvsmetroids.jpg

Az egészben pedig az a legszebb, hogy az egész ingyen letölthető, erre tessék! Jelenleg 1.0-ás verziónál tart a program, de a lelkes készítők további frissítéseket és tartalmat ígérnek, a részünkről szeretettel várjuk!

Frissítés: A hír megírása után, de még kikerülése előtt jutott tudomásunkra, hogy a Nintendo nem örül annyira, mint mi. A cég lépéseket tett, melyek eredményeképp elérhetetlenné tették az egyik oldalt, amin keresztül le lehetett tölteni a fájlt, az oldal azóta újra él, de a letöltés az ő szervereikről közvetlenül már nem lehetséges. Akit érdekel, még most lépjen, egyelőre él a link, további három letöltési lehetőséggel.