Meglehetősen régóta tudunk a Borderlands 2 készülő ötödik kasztjáról, hiszen a készítők már a fejlesztés közepén leleplezték a kilétét, bár sokáig nem sok részlet szivárgott ki róla. Aztán megtudtuk, hogy egy Mechromancer lesz, majd kiderült a kinézete, neme és neve: a kedves leányzót Gaige-nek hívják, és legfőbb ismertetőjegye egy Deathtrap nevű robot, akiről azóta az is megtudtuk, hogy (nagy szerencsénkre) nem Claptrap kukaformájára hajaz, hanem a Hyperion harci gépezeteire, amelyeket a játék megjelenése óta ezerszámra küldtünk már az ócskavastelepre (és akinek még a lépcsők leküzdése sem lesz akadály -- ugye, Clappy?...).

Borderlands 2: Gaige, a mechromancer és Deathtrap

Tegnap újabb információmorzsa pottyant le, és talán ez az eddigi legizgalmasabb: a Gearbox elérhetővé tette a képességfát , így most már magatok is megtervezhetitek, hogyan is vágtok majd neki újra Handsome Jack móresre tanításának. Elég érdekes és eltérő három ágról van szó: a Deathtrapre kihegyezett Best Friends Forever akár még a műfajjal most ismerkedőknek is ajánlható, hiszen van életerő- és pajzsregenerálás, sebzéscsökkentés, HP-növelés, sőt, még arra is van esély, hogy a mellément lövések végül csak eltalálnak valakit. A Little Big Trouble kicsit a szirének képességeire hajaz, lévén elsősorban az elementálsebzésre épít, az Ordered Chaos viszont a taktikus harcot kedvelők kedvence lehet, itt ugyanis a különféle képességeket az újratárazással, illetve annak elhalasztásával tudod bekapcsolni és szabályozni. Izgalmas dolognak hangzik, bár nyilván bele kell majd tanulni, sőt pár bevett harctéri reflexünket is át kell állítanunk...

A végére pedig a legjobb hír: bár a DLC-t a srácok október 16-ra ígérték, már a mai nap végén letölthetővé válik minden platformra, azaz PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. Ára 10 euró/dollár, ám az előrendelők, vagyis a Premiere Club tagjai számára ingyenes. A robotszelídítő leányzót egyébként már Twitteren is követhetitek, az angolul tudóknak pedig álljon itt ECHO-podcastjének eddigi két adása. Hajrá, Gaige!

Gaige the Mechromancer Echo Log 01


Gaige the Mechromancer Echo Log 02