• Egyre jobbak a másolásvédelmi módszerek
  • Az egyik leghíresebb cracker csoport, a 3DM nem lát fényes jövőt
  • A 3DM vezetője szerint két éven belül eltűnnek a kalózjátékok
  • A rengeteg bosszúságot a Denuvo okozza, ezt nem sikerül kicselezni

Harangoztak a kalózoknak, a 3DM cracker csoport ugyanis úgy látja, hogy a védelmek fejlődése két éven belül teljességgel ellehetetleníti a munkájukat, magyarul, a világban nem lesz több helye az ingyenes játékoknak, ha be akarod szerezni az egyik friss megjelenést, akkor a boltba kell fáradnod, vagy megvárnod, amíg kellőképpen le nem megy az ára -- vagy egyszerűen nem játszol.

Denuvo. Ezt a nevet kell megjegyezni, az ausztriai cég terméke ugyanis kifogott a kalózokon.

Ez a meglévő másolásvédelmi rendszerekkel párhuzamosan, úgymond azok mellett tevékenykedve nyújt hathatós védelmet. A Denuvo védte annak idején egy hónapon át a Dragon Age: Inquisitiont, amit ugyan később sikerült feltörni, de az ezek után hozott változások még erősebbé tették a DRM-et. A tavaly megjelent FIFA 16 és a Just Cause 3 például továbbra is állja a sara, a kalózok pedig egyre frusztráltabbak és elkeseredettebbek.

denuvo.png

A híres kínai cracker csoport, 3DM alapítója és vezetője, Bird Sister egyenesen azt írta, hogy a jelenlegi trendeket figyelembe véve meg vannak számlálva a napjaik, két éven belül ugyanis nem lesznek többé feltört játékok.

A 3DM-nek jelenleg éppen a Just Cause 3-mal gyűlt meg a baja, méghozzá annyira, hogy a feladatot végző programozó majdnem feladta, annyira nehéz az utolsó stádiuma a feltörésnek -- Bird Sister végül meggyőzte arról, hogy folytassa, bíznak ugyanis abban, hogy ez még sikerülhet, a jövőre nézve azonban már cseppet sem ilyen optimisták.

A helyzet tehát úgy áll, hogy a Denuvo a végső fegyver a kalózok ellen, de azért ne szaladjunk még ennyire előre.

A TorrentFreak információi szerint viszonylag kevés cég használja a Denuvo megoldását, annak költséges mivolta miatt, illetve érdemes hozzátenni, hogy két év a technológia világában meglehetősen hosszú idő, így még rengeteg minden változhat -- lehet, hogy a kalózok megtalálják a módot arra, hogy kicselezzék a Denuvót, de az is lehet, hogy még hamarabb sikerül betonbiztos védelmet kialakítani.

Szerinted, sikerül megállítani két éven belül a kalózokat?

szomoru-kaloz.jpg

 Szomorú kalóz