• Kibertámadás áldozata lett a CD Projekt
  • Több játék forráskódjához is hozzájutottak a támadók

Hiába telt már el két hónap a Cyberpunk 2077 megjelenése óta és hiába érkezett már több javító patch is a játékhoz, úgy tűnik, a CD Projekttel szembeni harag továbbra sem enyhül, a kiadó ugyanis kedd délelőtt kiadott egy közleményt, miszerint kibertámadás áldozatai lettek.

Az ismeretlen támadók hozzáférést szereztek a CD Projekt belső hálózatához, ahonnan bizalmas adatokat szereztek meg. És bár felhasználókkal kapcsolatos információk nem kerültek közkézre, valamint a rengeteg törölt adat visszaállítását is megkezdték a biztonsági mentések alapján, így is komoly következményei lehetnek az esetnek, a támadók ugyanis azt állítják, hogy a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3 és a Gwent forráskódját is megszerezték.

breking-meghekkeltek-a-cd-projekt-szervereit-a-forraskodok-kiszivarogtatasaval-fenyegetoznek-a-tamadok.jpg

A támadók egy csatolt üzenetben azzal fenyegetőznek, hogy ha 48 órán belül nem veszik fel velük a kapcsolatot, hogy megegyezzenek, akkor ki fogják szivárogtatni a forráskódokat és a dokumentumokat.

"Ha nem sikerül egyezségre jutnunk, akkor a forráskódjaitokat eladjuk vagy kiszivárogtatjuk, a dokumentumok pedig a videójátékos sajtó kezébe kerülnek. A rólatok alkotott kép tovább romlik majd, és még több ember fog rájönni arra, mennyire sz@rul is működik a cégetek. A befektetői bizalom tovább romlik majd, akárcsak a részvényeitek árfolyama" – olvasható a levélben, melyet a lenti Twitter-bejegyzésben teljes egészében elolvashattok.

A CD Projekt hangsúlyozta, hogy nem fognak engedni a követeléseknek, valamint a megfelelő hatóságokkal is felvették már a kapcsolatot, hogy a támadók nyomára bukkanjanak.