• A Cyberpunk 2077-ről Twittelt Elon Musk
  • Ennek hatására 19 százalékot nőtt a CD Projekt részvények árfolyama

Az elmúlt napokban leginkább a GameStop miatt figyelték sokan árgus szemekkel a részvénypiacot, történt azonban érdekes mozgolódás más videójátékos fronton is, a CD Projekt részvényeinek árfolyama ugyanis tegnap 19 százalékos növekedést produkált, ami a legnagyobb javulás volt 2015 júniusa óta.

elon-musknak-koszonhetoen-nagyobbat-ugrottak-a-cd-projekt-reszvenyei-mint-az-elmult-ot-evben-barmikor.jpg

Hogy mi áll a háttérben? Nos, nem is mi, sokkal inkább ki, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk ugyanis tegnap az autógyártó legújabb Model S variánsáról Twittelt, melynek fedélzeti számítógépe akár a Cyberpunk 2077 futtatására is képes. Extra megjegyzésként Musk hozzátette, hogy hihetetlennek tartja a Cyberpunk 2077 látványvilágát – az árfolyam pedig köszönte szépen, megindult felfelé, miután hatszorosára nőtt a kereskedés volumene.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a CD Projekt élt már meg szebb napokat is: a Cyberpunk 2077 megjelenése előtt 443 zloty volt az árfolyam, ami aztán egészen 240 zloty-ig zuhant január elejére a rengeteg botrány következtében. Musknak hála most 365 zloty-ig ment fel a részvények értéke, ez azonban még mindig kevesebb, mint az elmúlt egy év nagy részében.