A Cyberpunk 2077 rengeteg karaktert vonultat fel és egyik emlékezetesebb, mint a másik. És talán az egyik legemlékezetesebb Johnny Silverhand mellett V legjobb barátja és társa minden bajban: Jaquito Welles, azaz Jackie. Az utcáról jött kemény legény, aki egy nagystílű életről álmodott, és ennek reményében lett Dexter DeShawn embere.

Innentől spoileres a cikk.

Jackie fontos szerepet tölt be a játékban, hiszen az ő segítségével lesz V annyira ismert és elismert szabadúszó problémamegoldó, hogy DeShawn rájuk bízza azt a munkát, ami feje tetejére állítja hősünk életét. És részben azért, mert Jackie az akció közben meghal. Ám a Cyberpunk világában nem feltétlen marad halott az, aki távozik az élők sorából, erre jó példa V és Johnny Silverhand is, sőt a maga módján Jackie is.

Merthogy bizonyos döntéseink után Jackie ugyanúgy egy digitális lenyomattá válik a Lélekölőnek hála, mint amilyen Johnny és Alt, és a Mikoshiban találkozhatunk is vele. A Jackie-t megszólaltató színész, Jason Hightower pedig úgy véli, hogy ez a megközelítés lehetne az alapja annak, hogy Welles egy DLC-ben visszatérhessen. Elképzelése szerint Jackie-t is le lehetne tölteni V fejébe, és akárcsak Johnny, ő is megjelenhetne neki.

Az ötlet nem rossz, bár több okból sem lenne egyszerű megoldani. Egyrészt, Jackie tudatának helyzete attól függ, milyen döntést hozunk a halála után. Ha hazaküldjük a családjához, akkor az Arasaka nem szerzi meg a testet, és nem használja rajta a Lélekölőt. Szóval egy ilyen DLC-vel máris csak azok tudnának játszani, akik nem küldték el a testet Welles mamához.

Másrészt, V az egész játék alatt azért küzd, hogy Johnny-t eltávolítsák a fejéből, mert az lassan, de elkerülhetetlenül felülírja az ő tudatát. Ezután aligha menne bele V abba, hogy egy újabb tudatlenyomatot tegyenek a kobakjába – már persze, ha olyan befejezést érünk el, ami egyáltalán lehetővé teszi, hogy V még gondolkodjon ilyeneken.

Persze Hightower csak ötletelt, szóval nem kell komolyan venni a szavait. Az viszont biztos, hogy lesz még DLC a Cyberpunk 2077-hez, és végül is van egyszerűbb módja is annak, hogy Jackie visszatérjen: ha a kiegészítő a játék eleje és a koma halála között időszakban játszódik.