Fontos nap a mai a streamingszolgáltatások történetében, ugyanis az HBO GO-t Magyarországon is felváltotta az HBO Max. Christina Sulebakk, a platform régiós igazgatója kiemelte, hogy 1991-ben pont Közép-Kelet-Európában indult az első lineáris HBO csatornák sugárzása, mától pedig a térségben is elérhető a piac legszélesebb műsorpalettáját kínáló szolgáltatója.

hbomaxannouncementhelloimagetw.jpg
(A képek forrása: HBO)

Árazás

  • Az HBO GO közvetlen előfizetőit automatikusan átirányítják az új platformra. A GO 1890 forintos havidíja helyett mindössze 1590 forintotfizetnek ezentúl. Sőt előfizetésük során mindvégig 30%-os kedvezményt élvezhetnek.
  • A március 31. előtt regisztrálók szintén örökre szóló 30%-os kedvezményt kapnak.
  • A március 31. után regisztrálók számára 2390 Forintba kerül majd a havi előfizetés.
  • Az éves előfizetés 12 hónapos hozzáférést tesz elérhetővé nyolc hónap áráért.

Azonnali hozzáféréshez látogassátok meg a http://www.hbomax.com weboldalt.

Tartalom

Ami a kínálatot illeti, a platform összefogja az HBO csatorna, a korábbi GO, a DC, a Cartoon Network és a Max Originals produkcióit, míg a Warner Bros. mozifilmjei mindössze 45 nappal a hazai mozipremier után válnak elérhetővé, külön költség nélkül.

Az HBO Max minden igényt igyekszik kielégíteni, ezért ÖT TARTALOMKÖZPONTba sorolták a produkciókat.

  • 1.) Az HBO Original olyan díjnyertes műsorokat szállít majd, mint a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedéseAz aranykor vagy az Eufória. A platformon kultikus klasszikus sorozatok is elérhetők lesznek, mint például az Utódlás, a Trónok harca vagy az Easttowni rejtélyek.
  • 2.) A Max Original sorozatok között olyan címek találhatók meg, mint a Tizenegyes állomás (Station Eleven), az Egyetemista lányok szexuális élete (The Sex Lives of College Girls), Hacks – A pénz beszélA lány a múltból (The Girl Before), a Szerelemre tervezve (Made for Love), az És egyszer csak… és A farkas gyermekei.
  • 3.) A DC hubja a a szuperhősfilmek és -sorozatok széles választékát kínálja majd. A kritika által méltatott Harley Quinn animációs sorozat exkluzív premierként érkezik az HBO Maxre. Új sorozatok is elérhetők lesznek, például a Superman és Lois, a Stargirl, a Doom Patrol és népszerű kasszasikerek is, köztük Az Igazság Ligájaaz AquamanWonder Woman, a Joker, a Batman (1989), a Batman visszatér (1992), vagy éppen animációs filmek, mint például a BatmanA sötét lovag visszatér 1–2. rész és a BatmanHush.

batmanvisszater.jpg

  • 4.) A Cartoon Network válogatásában gyerekeknek szóló animációkat lehet nézni, többek között a Gumball csodálatos világaScooby Doo és a Tini titánok, harcra fel című rajzfilmeket.

tileburnedin.jpg
(A kép forrása: HBO Max)

  • 5.) A Warner Bros. hubjában olyan elismert filmeknek ad otthont az HBO Max felülete, mint a Kimi, a Utóhatás (Fallout), a Semmi hirtelen mozdulat (No Sudden Moves), A maffia szentjei (Many Saints of Newark), Dűne vagy a Mátrix: FeltámadásokEmellett klasszikusok is megtalálhatók lesznek a kínálatban, például a Halálos fegyver 1–4., a Több mint testőrMad Max: A harag útja és az Acéllövedék.

Érdemes szót ejteni egyéb produkciókról is.

  • Forgatókönyv nélküli szórakoztató műsorok is elérhetők lesznek, számos egyéb cím mellett például az Amy babát vár (Expecting Amy), az Ellen és a dizájnerek (Ellen’s Next Great Designer), az FBoy Island – Kamuarcok szigete, a Selena + Séf és a Zero Waste Séf.

amy-babat-var.jpg
(Amy babát vár)

  • A nemzetközi bemutatók mellett a következő hónapokban több exkluzív magyar film premier lesz az HBO Max-on: a 2020-as karantén időszakot misztikusan feldolgozó szkeccsfilm, A Karantén Zóna. Érkeznek fesztiváldíjas rövidfilmnek: elsőként Holtai Gábor Második kör c. rendezése, majd Aracsi Norbert Elfelejtett nemzedék című alkotása, amely témája miatt aktuálisabb, mint valaha... Továbbá érkezik még Kis Hajni mozikban sikerrel futó, kritikus és közönségkedvenc filmje, a Külön falka is.

largeunnamed.jpg
(Külön falka, a kép forrsa: Film.hu)

Technikai újítások

Az HBO Max eszközök és platformok széles skáláján lesz elérhető. Többek között 

  • okostévéken (bizonyos Samsung, LG és Android TV™ platformon)
  • streaming eszközökön (Apple TV 4K és Google Chromecast™)
  • játékkonzolokon (PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox One és Xbox Series X|S)
  • mobiltelefonokon és táblagépeken (iPhone, iPad, iPod Touch és Android™)
  • valamint online a http://www.hbomax.com weboldalon.

Az HBO Max még élvezetesebb nézői élményt kínál majd a rajongóknak. Funkciói közé tartozik a személyre szabás lehetősége akár öt nézői profillalhárom egyidejű streameléselőfizetésenként korlátlan számú regisztrált eszköz5.1-es térhangzásDolby Atmos és bizonyos címek 4K felbontású elérése.

Ti melyik filmeket és sorozatokat várjátok leginkább? Írjátok meg kommentben!