Brütal Legend - Tim Schafer álmaSajnos ez a legnagyobb kérdés jelenleg PC-s szemszögből, mert egyelőre csak Xbox360-ra és PS3-ra jelentették be a Brütal Legendet. Az elég meglepő dolog lenne, ha szeretett platformunk nem kapna a remekműből (ennyit szerintem meg lehet neki előlegezni Tim korábbi játékai alapján), hiszen eddig mindegyik Double Fine cím megjelent PC-n is. Mindenesetre a legfontosabb részletekről álljon itt egy beszámoló, hátha mégsem felejtett el minket Schafer úr, illetve a kiadója.

A játék főszereplője Eddie Riggs, aki egy úgynevezett "roadie", (a turnézó zenekart követi, és segít nekik hangszerelni, cipekedni, hasonlók) a hangját pedig Jack Black adja. De ő nem csak egy hétköznapi, szürke figura, hanem szakmája kiválósága, a legnagyobb metálcsillagok őt hívják, ha koncertre indulnak. A kaland is egy ilyen alkalommal kezdődik, mikor épp egy nagy sztár gitárját hangolja fellépés előtt. Eddie-nek van egy elátkozott övcsatja, amiről ő nem tud, és mikor véletlenül megsérül, a saját vére belefolyik a csaton lévő vadállat szájába, az pedig visszarántja a múltba, a Metál Korába (Age of Metal), egy olyan világba, ahol démonok uralkodnak az emberek felett.

Brütal Legend - Tim Schafer álmaÉs még csak most jön a java! Ebben a dimenzióban a rock legendái uralkodtak, egészen addig, amíg zenéjük hatalma akkora lett, hogy felemelkedtek a Föld felszínéről, hogy egy másik dimenzióban tépjék tovább a húrokat, hátrahagyva maradékokat erejükből. Ezek a relikviák minden démon és ember számára rejtélyes tárgyak voltak, míg Eddie Riggs számára ezek életstílusának építőkövei. Az ő szemében a félig elásott csontok nem csak egy holttest maradványai, hanem egy király motor kipufogócsövei, a hieroglifák a földön pedig valójában kották. Plusz egy kicsivel azután, hogy átjutunk ebbe a fura világba, Eddie észrevesz egy fejszét, amit egyből mesterien tud kezelni (erre lesz majd egy jó indoklás a játékban).

Egy templomban ébredünk, ahonnan az előbb említett fejszét használva kell kiverekedni magunkat, hogy a szabadban majd kiássunk egy csapat elnyomott, kissé zavarodott embert. Ők, miután kiderül, honnan kerültünk ide, azért könyörögnek, tanítsuk meg nekik a modern hadviselést. Mivel erről sokat nem tudunk, de egy jó roadshow-t képesek vagyunk összedobni, így egy igazán pusztító erejű turnéra indulunk. Ebben nagy segítségünkre lesz Eddie azon képessége, hogy fotografikus memóriája van, és emlékszik az összes heavy metal album borítójára - ezt használjuk majd útmutatóként.

Brütal Legend - Tim Schafer álmaAz alapokról szerintem egyelőre elég lesz ennyi, ha hírt kapunk arról, hogy PC-re is megjelenik a játék, mélyrehatóbban kivesézzük. A játékmenet jó része "sztenderd" TPS akció lesz, de sok egyéb játékelem is szerepet kap, hiszen az általunk felszabadított emberek is csatlakoznak majd hozzánk, az NPC-ken kívül (szerelmi szál is lesz), akiknek a száma egészen addig nő, hogy kisebb hadsereg követ majd minket egy idő után, ezzel garantálva azt, hogy hatalmas összecsapásokat is fogunk látni a jó és a gonosz erői közt a későbbiek során. De szerezhetünk rajongókat is, vagy akár a dögös járgányunkat is tuningolhatjuk, ha ahhoz lesz kedvünk. A történetet lehet szorosan követni, de rengeteg melléküldetést találni a játékban és egyéb elfoglaltságot, hogy tovább fejlesszük képességeinket, így garantálják a tartalmas és hosszú szórakozást, illetve a magas újrajátszhatósági értéket. Az online részről még nem szivárgott ki semmi, de az is biztos nagyszerű szórakozást fog nyújtani.

Brütal Legend - Tim Schafer álmaA világ hasonlóan őrült helyekkel lesz telezsúfolva, mint a Psychonautsban, csak itt a rockos dizájn dominál, a későbbiekben pedig majd ez is átfordul még darkosabb hangulatba. A főszereplő hangját, mint fent említettem, Jack Black adja, de nem csak ő ismert név a listán, hiszen ott van Lemmy, a Motörhead alapítója, aki egy állandóan mellettünk lévő karaktert alakít; Rob Halford a Judas Priestből, ő egy gonosz tábornokot kelt életre; illetve a Black Sabbath énekese, Ronnie James Dio, de az ő szerepét még nem árulták el, plusz még más Hollywoodból ismert, de egyelőre titokban tartott sztárok. A zenék közt is sok finom fogást találhatnak az ínyencek, a felhozatalból szemezgetve: Black Sabbath, Kiss, Candlemass, Killenstein. De új zenével jelentkezik csak ehhez a játékhoz például Rob Halford, Zakk Wylde, Skold, Wolfmotther, a Judas Priest és Ronnie James Dio is, ráadásul Glenn Tripton és KK Downing új gitárszólókat is ír majd.

"Röviden" ennyi lenne a lényeg, innentől már csak abban kell bíznunk erősen, hogy ez a nagyszerűnek ígérkező móka megjelenik majd PC-re is, lehetőleg a többi platformmal egy időben. Ez még soká lesz, tehát esélyünk van, mi pedig figyelünk. Addig nézzétek meg képeket, a videót és mindenképp látogassatok el a játék honlapjára, nagyon dögös lett (a Judas Priest - Screaming for Vengeance című dala szól a háttérben) és akár a közönség közé is bekerülhettek (jobb felső sarok) - a PGO már ott van.