Sajnos a mai napon bezárt a liverpooli Bizarre Creations. A zseniális csapat elsősorban konzolos körökben mozgott, s azokon belül is autós játékaik tették világhírűvé a srácokat. Többek között a Bizarre-nek köszönhetjük a Metropolis Streer Racert (Dreamcast), a Project Gotham Racing-sorozatot (Xbox és Xbox 360), valamint a remek Blurt (Xbox 360, PS3, PC) is, ami valamiért nem kapta meg a kellő odafigyelést.

Hogy mik a hivatalos okok? Nos, a pénz: a Bizarre legutóbbi két játéka nem szerepelt valami jól a kasszáknál, sőt, a Blurrel ellentétben a 007: Blood Stone még kritikailag sem aratott babérokat. A céget tulajdonló Activison eleinte megpróbált túladni a Bizarre-on, de állításuk szerint ez nem sikerült, ezért döntöttek a bezárás mellett.

"Nagyon sok helyen próbálkoztunk -- nagyjából mindenkit megkérdeztünk, aki eszetekbe juthat az iparban. De sajnálatos módon nem találtunk érdeklődőkre, így kiadtuk az ukázt a stúdió bezárására." -- magyarázta a helyzetet Coddy Johnson, a kiadó alelnöke egy hónappal korábban, amikor a bezárás először felmerült.

A Bizarre egy szívszorító videóval búcsúzik a rajongóktól, melyben a játékaikból láthatunk jeleneteket szomorú zenei aláfestés kíséretében. Viszlát srácok, sajnáljuk!