A Painkillert és a Gears of War PC-s portját jegyző People Can Fly legújabb játékának a középpontjában a Dead Echo nevű zsoldoscsapat áll, azon belül is Grayson Hunt és Ishi Sato. Ez a két derék katona életének egy jókora részét a csapat szolgálatában töltötte abban a hitben, hogy a jó cél érdekében harcolnak, ám egy nap rájöttek, hogy ők valójában a rossz fiúk, de még mielőtt bármit is tehettek volna, a parancsnokuk a galaxis egy távoli bolygójára száműzte a párost, ahol vérszomjas mutánsok és kannibál bandák várják őket. A megátalkodott parancsnok egyvalamivel azonban nem számolt: Hunt és Sato finoman hangolt gyilkológépek, akiknek most az az egyetlen céljuk, hogy kijussanak a bolygóról és bosszút álljanak.

„A Bulletstorm az a fajta játék, amit imádunk csinálni, mert színtiszta szórakoztatás. A People Can Fly egy elképesztően szórakoztató FPS-t hozott össze, ami gyönyörűen fest az Unreal Engine 3-nak köszönhetően, a skillshot rendszer pedig tökéletesen passzol a megcélzott stílushoz. Kíváncsian várjuk, mit szólnak majd az emberek a játékoz.” -- Michael Capps, az Epic Games elnöke.

A küldetéseink során Grayson Hunt bőrben búja fogunk harcolni, akivel őrültebbnél örültebb mutatványokat hajthatunk majd végre. A Bulletstorm központi játékeleme ugyanis egy skillshotnak nevezett rendszer, ami pontokkal jutalmaz minden egyes látványos és/vagy kreatív gyilkolást. Minél látványosabb öljük meg a rosszarcút, annál több pontot kapunk és még több mutatvány nyílik meg előttünk. A megszerzett pontokból pedig természetesen újabb, erősebb fegyverekre tehetjük rá a kezünket, valamint a saját képességeinket is fejleszthetjük.

A Bulletstorm 2011-ben fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

Bulletstorm bejelentés