Elég kellemetlen helyzetbe került az eredeti Halo-trilógiát és a Destinyt jegyző Bungie a most meghozott bírósági döntés után. Ha még emlékeztek, áprilisban a stúdió vezetősége kirúgta a Halo jól ismert zenéivel minket megajándékozó Marty O'Donnellt, mire az úriember beperelte a Bungie vezérigazgatóját, Harold Ryant, mivel az állítása szerint nem fizette ki a neki járó bónuszokat, ráadásul a nem csekély számú részvényeit is elvették tőle.

A bíróság most meghozta döntését. O'Donnell a szerződése szerint teljes mértékben jogosult az értékpapírokra, mert azokat csak akkor vehetné vissza a stúdió, ha a zeneszerző önszántából távozott volna tőlük. Mivel ez nem így történt, a bírósági határozat alapján a Bungie-nak vissza kell adnia az összes részvényt, s ez valószínűleg nem csekély értéket képvisel. Viszont van egy másik hátulütője: mivel O'Donnell részvényes maradt, továbbra is joga van beülni az igazgatói tanács üléseire, ennek azonban a Bungie ügyvédei nem örülnek, mondván: „személye zavaró lehet az üléseken és a cég falain belül.” Na, igen, elég zavaró lehet a főnökségben látni azt, akit előzőleg – eddig tisztázatlan okokból – kirúgtak.

Emellett O'Donnell még csekély 95.000 dollárt (hozzávetőleg 22,5 millió forintot) is követelt a Bungie-tól, kárpótlásul a ki nem fizetett bónuszokért, amit szintén megkapott. Szóval O'Donnell örülhet, a Bungie meg valószínűleg fellebbez majd az ügyben.

marty-odonnell-halo-destiny.jpg