A Call of Duty: Advanced Warfare nem lesz teljesen kerek történet, az alkotók nyitva hagynak néhány szálat a folytatás reményében. Nagy misztikum ugyan nincs a dologban, hiszen február 29-ével ellentétben Call of Duty minden évben van, így ha a Sledgehammer Games beváltja az Advanced Warfare-hoz fűzött reményeket (magyarán nem buknak akkorát, mint az ólajtó), akkor három év múlva újra jelentkezhetnek egy CoD-dal.

Glen Schofield, a csapat társalapítója mesélte a Gameinformernek, hogy a sztori megírása közben különösen ügyeltek a játék világának érintetlenségére, azaz nehogy lerombolják azt, nehogy elvarrjanak minden szálat. Persze igyekeztek mindent hihetően összehozni, mert szerinte és társa, Michael Condrey szerint a Call of Duty-széria egyik erőssége a hihetőség. Persze mennyire lehet hiteles egy sci-fi?

Nos, kicsit körülnéztek a modern haderők háza táján, és találtak pár felhasználható csúzlit és járművet, de azért néhány sci-fi ikont is bedobnak, bár a megszokotthoz képest kicsit másképpen. Így például megjelenik egy mecha, de az nem olyan benga nagy dög lesz, mint amilyenek a Battletech világában masíroznak a csatatereken.

Condrey emellett elmondta, hogy bár az Advanced Warfare 2054-ben játszódik, arra különösen ügyeltek, nehogy átfedések legyenek a 2025-ben játszódó Black Ops 2 világával. Ez ügyben még a Treyarch vezetőjével, Mark Lamiával, valamint a játék művészével és tervezőjével is konzultáltak.