Az már ismeretes, hogy a Call of Duty: Advanced Warfare 2054-ben játszódik. E szép új világban a hadseregeket nem kormányok, hanem magáncégek irányítják, s mint tudjuk, a háború jót tesz az üzletnek -- valószínűleg így gondolja ezt a Kevin Spacey által megformált Jonathan Irons is. Na de ki lesz a jóképű hős, aki majd meggyőzi Ironst arról, hogy az életet nem dollárban, hanem életerőszintben mérik?

A Call of Duty: Advanced Warfare főszereplője egy bizonyos Mitchell közlegény lesz, ex-tengerészgyalogos. Hősünket a főtetü fia, Will Irons szervezi be apja cége, az Atlas Corporation priváthadseregébe (PMC – Private Military Company vagy Private Military Contractor). Mitchell bátyánk bele is megy a buliba, hiszen jól jön a zsold, szóval hamar magára kapja az exoskeletont, ami bónuszerőt, falmászást, szuperugrást, láthatatlanságot, meg mindenféle jóságot ad (nanosuit, kedves Sledgehammer Games?), attól függően, hogy a kampány alatt összeszedett pontokat mire költjük. Bizony, a fejlesztők becsempésztek némi RPG-elemet is, így kedvünkre fejlesztgethetjük exorucinkat.

Hősünk amúgy nem beszél, legalábbis a kampány alatt nem. Azonban az átvezető videók alatt (igen, most már azok is lesznek, nem a töltőképernyőn mesélik el, mi a sztori jelenlegi állása) annál többet csicsereg majd, méghozzá nem is akárki, hanem Troy Baker hangján, aki olyan hősöket szólaltatott meg az utóbbi időkben, mint Booker DeWitt (Bioshock Infinite), Joel (The Last of Us), Delsin Rowe (inFAMOUS: Second Son) és Joker (Batman: Arkham Origins).

A gránátok funkcióját kedvünk szerint állítgathatjuk, például beállíthatjuk úgy, hogy röptében robbanjon, ha az ellen közelébe ér. Az exoruha amúgy is érzékeli az ellenfelet, és megjelöli őket a vizorunkon. Emellett lesz egy Pitbull nevű gépjármű, afféle szteroidokon nevelt dzsip, bár az még nem világos, hogy vezethetjük-e.

A játék a hírek szerint új motort kapott, de erre egyelőre ne vegyünk mérget. Hiába néz ki jól a trailereken, az Activision hajlamos furcsán értelmezni az "új" szó jelentését, emlékezzünk csak a Call of Duty: Ghosts esetére. A zenéért a Metal Gear Solid komponistája, Harry Gregson-Williams felel, míg a hangokért az a Don Veca, aki korábban a Dead Space első részében hallható hátborzongató hangokat szállította.

Ami pedig a multiplayert illeti: állítólag lesz valamiféle co-op, de erről biztosat még nem tudni. Michael Condrey, a Sledgehammer társalapítója viszont sokat sejtetően azt mondta, hogy képzeljük el a kampány alatt látható újdonságok alapján, mire lesz majd képes a többjátékos mód. Hm... Ja, és még kanyarítsuk hozzá a hírhez, hogy a DLC-k először Xbox platformon fognak megjelenni, ezt a Microsoft erősítette meg.

A végére pedig tekintsétek meg a nyolc új képet! A Call of Duty: Advanced Warfare november 4-én érkezik PC, PS4, Playstation 3, Xbox 360 és Xbox One platformra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!