Arról ugyan lehetne vitatkozni, mennyire nevezhető ma az Xbox One és a PS4 még új generációsnak, az viszont fix, hogy az idei év a nemzedékcseréről fog szólni. Ezt fejtette ki a Call of Dutyval kapcsolatban az Activision vezérigazgatója, Eric Hirshberg is, aki megemlítette, hogy a széria soron következő epizódja elsődlegesen a Sony és a Microsoft új konzoljára fog megérkezni.

„A Sledgehammer elsődlegesen az új generációs platformokra fejleszt. Értelemszerűen tavaly, a konzolváltás évében, aki multi-generációs játékot készített, annak meg kellett küzdenie a fejlesztési folyamat változásaival, hiszen az új technológiák éppen bejöttek. Most, hogy ezek a hardverek megjelentek a piacon, elsődleges platformokká váltak.”

Ergo az egyelőre még cím nélküli Call of Duty már valóban új generációs lesz, úgyhogy nem kis fába vágta a fejszéjét az Infinity Ward és a Treyarch mellé „felvett” Sledgehammer Games. Ez persze magával vonzza azt a kérdést, hogy végre tényleg új motort kap-e a sorozat, vagy a már meglévőt polírozzák tovább, mint a Ghosts esetében. Hirshberg erről persze nem beszélt, de legalább kommentálta a hároméves fejlesztési ciklusra beállt Call of Duty-termelést.

„A kétéves ciklus minden egyes alkalommal olyan volt, mint egy lóverseny, hajtottunk, hogy mindent beletehessünk a játékokba, amit elterveztünk. Az új generációs hardverekkel több lehetőségünk van, mint eddig bármikor volt, és szeretnénk, ha a fejlesztőink több időt kapnának kreatív és újító elképzeléseik kiteljesedésére, ezzel egyre jobb játékokat létrehozva. Sok szabadságot adunk a stúdióinknak. A Sledgehammer tudja, mitől lesznek a dolgok remekek” – célzott ezzel a Modern Warfare 3-ban nyújtott segítségükre. „Most itt az ideje, hogy megmutassák, mit tudnak létrehozni a maguk útját járva.”

Sajnos a Sledgehammer Call of Dutyjáról többet nem tudhattunk meg, csupán annyit fűzött még hozzá, hogy ha belekóstolunk majd ebbe a pudingba, megtudjuk, miről beszélt.