2014-től kezdődően a fejlesztőknek több idejük lesz arra, hogy elkészítsék az aktuális Call of Dutyt, a sorozat ugyanis hároméves ciklusra áll át, mégpedig úgy, hogy az eddig csak kisegítő, mellékes szerepet betöltő Sledgehammer Games belép a nagyfiúk sorába, s végre elkészítheti a saját játékát.

A csapat, mely eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy frissességet hozzon a sorozatba, eddig nem tudta bizonyítani a rátermettségét, idén azonban rajtuk a sor, hogy elkápráztassanak minket az első, önállóan elkészített játékukkal -- erről persze még semmit sem tudunk, de annyi azért biztos, hogy november környékén várhatóan minden lényeges platformra meg fog jelenni.

Természetesen eközben a másik két csapat, az Infinity Ward és a Treyarch sem marad tétlen, de egy évvel több idejük van arra, hogy új ötletekkel álljanak elő, illetve csiszolják a meglévő mechanizmusokat. Az Activision Publishing elnök-vezérigazgatója, Eric Hirshberg azt mondta, hogy ez a döntés segít biztosítani a sorozat minőségét és innovatív jellegét, illetve hozzátette azt is, hogy így több idő jut majd a kisebb és nagyobb DLC-k létrehozására, ezek ugyanis fontos pontjai lettek az eladásoknak.

call-of-duty.jpg