• Folyamatosan szivárog a Call of Duty: Warzone
  • Ennek hála a battle royale spin-oof létezése már nyílt titok
  • Az Activision viszont megelégelte a szivárgásokat
  • Egy embert bepereltek, számos Reddit-posztot és tweetet töröltek
  • Twitter-fiók is felfüggesztésre került

Úgy tűnik, hogy az Activision megelégelte a szivárgásokat. Bár a Call of Duty: Warzone című, battle royale spin-offot a kiadó hivatalosan még nem jelentette be, maga is célzott rá már több ízben, míg a net bugyraiban rengeteg hitelesnek tűnő kép és videó igazolja létezését, sőt már arról is szólt hír, hogy márciusban megjelenik.

Ez utóbbiból lett elege az Activisionnak és jogi úton lecsapott a szivárogtatókra. Rengeteg poszt tűnt el a Reddit r/modernwarzone fórumáról, és a Warzone-nal kapcsolatos tweetek is eltűntek. A TheGamingRevolution Twitter-profil működését felfüggesztették, egy másik profil tulajdonosa, DougDagnabbit pedig szintén kapott egy üzenetet, amiben az Activision listaszerűen közölte vele, kiket állítottak már le – természetesen mindezt azzal a szándékkal, hogy DougDagnabbit is függessze fel tevékenységét, miután jó pár tweetjét törölték.

A legrosszabbul az Assyrian2410 nevű Reddit-felhasználó járt, őt a bíróság beidézte, illetve kötelezték a Redditet, hogy szolgáltassák ki az adatait. Ám ezt lehet, hogy nem fogják tudni elérni, ugyanis 2019-ben precedenst teremtett egy másik ügy, amiben a szólásszabadsághoz és az anonimitáshoz való jog okán a Reddit megtagadta a felhasználó adatainak kiadását, s ezt a bíróság jóváhagyta.

Az is kiderült, hogy az Activision olyan információkért sem rest büntetést kiszabni szerzői jogok megsértésére alapozva, amiket bárki szabadon elérhet, ha játszik a Call of Duty: Modern Warfare-ral. Ez és a kiadó keménykezű eljárása természetesen hamar felháborodást keltett a netes közösség körében.