Úgy néz ki, a Call of Duty: WWII igyekszik a második világháború minden szörnyűségét megmutatni, így például azt, hogy a katonák olykor-olykor hajlamosak voltak megerőszakolni a bevett városok és falvak női lakóit. Figyelem, a következő bekezdés spoileres!

A Call of Duty: WWII-ban lesz egy küldetés, amiben a francia ellenállás tagját, Rosseau-t irányítva kell besurrannunk kémként egy német épületbe. Itt szemtanúi lehetünk annak, hogy egy német katona berángat egy sikoltozó nőt egy szekrénybe. Ha rájuk nyitunk, a katona annyit mond: „Tünés! Ehhez neked semmi közöd.” Mi pedig választhatunk: tovább állunk vagy megöljük a katonát. Ha a távozás mellett döntünk, még hallhatjuk a német „úriember” zipzárjának hangját, és a nő további sikolyait, látni viszont mindebből már semmit sem láthatunk.

Az ausztrál korhatár besorolási szervezet R18+ pecsétet nyomott a játékra és a dobozon jelezve van, hogy a nemi erőszak témáját érinti a játék. Ehhez viszont az kellett, hogy az Activision finomítson a jeleneten, így a zipzár hangját eltávolították, az áldozat pedig szoknya helyett nadrágot visel.

Egyelőre nem tudni, hogy a változás csak az ausztrál kiadást érinti, vagy más területekre is eljut a Call of Duty: WWII eme változata. Az amerikai ESRB nem említi a nemi erőszakot, az európai PEGI pedig még nem adott ki információt a játék jelenlegi besorolásáról. Legkésőbb november 3-án kiderül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!