2011-re három nagy címet jelentettek be. Az első, legnagyobb és legfontosabb a Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds. Tíz éve jelent meg az utolsó játék ebben a szériában, így épp ideje volt, hogy végre ismét egymásnak feszüljenek a képregény- és videojáték-világ legemblematikusabb figurái. Egyelőre annyit tudunk, hogy a „piros sarokban” Iron Man, Hulk és Wolverine melegít, míg a kékben Chris Redfield (Resident Evil), Morrigan (Darkstalkers) és Ryu (Street Fighter) készül a küzdelemre, ám több mint harminc karakterről szólnak a hírek. Megjelenés 2011 tavaszán, PS3-ra és Xbox 360-ra.



Az ifjú napisten, Chibiterasu is ringbe száll, hogy megmentse a világot, Természetesen az Ōkami folytatásáról van szó, melynek címe Ōkamiden, és jövőre debütál Nintendo DS-re.



Végül harmadikként érkezik a Bionic Commando Rearmed 2, azaz Nathan Spencer újból megmutathatja különleges bionikus képességeit. A retrólázat meglovagoló 2008-as sidescroller akciócím folytatásában hősünk még keményebb ellenfelet kap Sanio tábornok személyében, így nagy szükség lesz Nathan új és továbbfejlesztett képességeire, többek között (közkívánatra) az ugró mozgásra. A Rearmed 2 2011 első negyedévében kerül fel az Xbox LIVE és PlayStation Store virtuális polcaira.



A hármasfogat után az idei címekről, először is a bizonyára sokak által várt Dead Rising folytatásról. A Microsoft konzoljának tulajdonosai különleges ajándékot kapnak: a játék megjelenése előtt letölthetik az Xbox LIVE rendszeréről a Dead Rising 2: Case Zero nevű mókát, amely egyfajta kapocs a két rész között, és amelyben megismerkedhetünk a második rész újdonságaival, hogy annak megjelenésekor márt rutinosan vághassunk rendet az élőholtak között. A Dead Rising 2: Case Zero két évvel a Wilammete-incidens, és hárommal a Dead Rising 2 eseményei előtt játszódik egy Small Creek nevű sivatagi városban, ahol új hősünk, Chuck Greene próbálja megmenteni saját és lánya életét a mindent ellepő zombikkal szemben.

A mészárszék címmel kapcsolatban azonban nem ez volt az egyetlen volt még egy bejelentés: a játék univerzumában először bemutatkozik a kooperatív mód is, így aztán haverunkkal együtt irthatjuk majd a lábvonszolós-agyzabálós hörgő hordát a szeptember 3-i megjelenés után bármely (Xbox 360, PlayStation , PC) platformon.



Aki valamivel szofisztikáltabb verekedésre vágyik, annak érdemes lesz beizzítani a Ps3-at vagy az X360-at június 15-én, ekkor jelenik meg ugyanis a Super Street Fighter IV Tournament Mode DLC. Ahogy a neve is mutatja, az ingyenes tartalom feltelepítése után beszállhatunk a világméretű utcai harcos bajnokságba, hogy elnyerjük valamely állandó címet a legjobbak versenyében. Ám addig sem maradunk jóság nélkül, hiszen április 27-étől szintén az említett platformokra elérhetővé válik több jelmezcsomag is, így az elsőben, melynek címe Super Challengers 1 Pack, pompás göncöket adhatunk Hakan, Makoto, Guy, Dudley és Dee Jay barátainkra.



Maradjunk a letölthető tartalmaknál, annál is inkább, hiszen a Lost Planet 2 Map Pack #1 DLC megjelenése sincs már messze; az Xbox LIVE és PlayStation Network kínálatában május 11-étől elérhető csomagban két új pálya lesz megtalálható: a Helix nevű helyszíne egy víz alatti bánya, míg a Back to the Island nagy, nyílt területekkel és szűk belső terekkel várja az akciószerelmeseket.

A MotoGP 09/10 is kiegészül, az első ingyenes update a Silverstone Circuit híres-nevezetes aszfaltcskjával egészíti ki az amúgy is gazdag tartalmat. Mint ismeretes, a játék a 2009-es MotoGP szezon minden pályáját és versenyzőjét tartalmazza, a változásokat pedig ilyen frissítések formájában tölthetik le a kétkerekű sport rajongói.

Végül még két, talán nem ilyen széles réteget érintő címről, amelyek ezért megérdemlik a figyelmet: Kobajasi Hirojuki, a Devil May Cry 4 producere már javában készíti a BASARA-széria új tagját, melynek címe Sengoku BASARA: Samurai Heroes. A mifelénk Devil Kings néven ismert, leginkább a Samurai Warriors sorozathoz hasonló, történelmi alapokon nyugvó, hack 'n' slash / akció-kaland nagyjából ugyanazt nyújtja, mint eddig, azaz tucatnyi szamuráj megy neki ezernyi ellenfélnek, és aprítja fel őket apróra kézzel, karddal, lándzsával, íjakkal, lőfegyverekkel, mindenféle kombókkal.

Zárásul pedig egy mókás kis kalandjátékról: a 2009-es Tokyo Game Show alkalmával bemutatott Ghost Trick: Phantom Detective a friss bejelentés szerint Európában és Észak-Amerikában is megjelenik. Az Ace Attorney franchise atyja által gondozott jópofa cím főhőse Sissel, aki gyilkosság áldozata lesz, ám szellemként feltámad, sok csudás képesség birtokában, így aztán nekiáll, hogy kinyomozza, mi történt vele, ami annál is nehezebb kihívás, mivel elvesztette az emlékezetét. A játék 2010 telén jelenik meg, Nintendo DS-re.