Pontosan 20 órakor lépett a színpadra Marcin Iwinski, aki rögtön fejest is ugrott a The Witcher 3: Wild Hunt ismertetésébe. Először is, a játék 2015. február 24-én jelenik meg (születésnapomra tökéletes ajándék lesz a Collector’s Edition), és minden platformon (PC, PS4, Xbox One) pontosan ugyanazt a tartalmat és élményt fogja kínálni. Több mint 100 órányi játékidő, hatalmas, szabadon felfedezhető világ, elképesztő részletességgel megalkotott környezet, fantasztikus grafika. Ezt persze el is lehet várni egy új generációs konzolokra készülő játéktól.

Ahogy a CD Projekttől eddig is megszokhattuk, a Witcher 3 többféle kiadásban fog megjelenni: Standard Edition, Collector’s Edition, és persze lesz Digital Edition is. A Standard Edition magát a játékot, zenei CD-t, matricákat, egy Witcher felzárkóztató füzetet tartalmaz, és persze egy kézikönyvet (amelyet más kiadók manapság előszeretettel hagynak el…). Ennek ajánlott fogyasztói ára 12.990 forint (PC), és 17.990 forint (PS4, Xbox One) lesz – hamarosan elő tudjátok rendelni majd a webshopban is.

A Collector’s Edition lesz természetesen a nagy durranás: ebben egy több mint két kilós, művészien kivitelezett, kézzel festett szobor lesz a legnagyobb szám, de a pakk még tartalmazni fog Witcher medált, zenei CD-t, 200 oldalas, kemény fedeles művészeti albumot, matricákat, térképet, a The Witcher Universe – Compendium című füzetet, gyűjtői dobozt, és a játékot fémdobozban. Ennek ajánlott ára 34.990/44.990 forint lesz. Kell? Naná!

A digitális verzió a játékot, digitális művészeti albumot, videókat és egy térképet tartalmazza. Lesz egy külön a Good Old Gamesen kiadott verzió is, ez a játékon kívül képregényt, zenét, koncepciórajzokat, háttereket, videókat, és extra meglepetésként a Neverwinter Knightsot és annak kiegészítőit is magába foglalja. Kellemes csomag, ez jelenleg 34 és 32 euróba kerül a Good Old Gamesen. Az előbbi árat akkor kapja meg a vásárló, ha korábban már megvette a GoG-on a Witcher első VAGY második részét, utóbbi árat pedig akkor, ha mindkettőt ott vásárolta meg. Érdemes hűségesnek lenni a GoG-hoz, mert a lengyel srácok valamilyen módon mindig meghálálják ezt.

A Witcher 3 játékmenet-videója, melyet a prezentáció végén tartottak, egészen lenyűgöző, nézzétek meg magatok is! Tessék!

A Good Old Games ismét a jövőbe tart, mondta el Guillaume Rambourg, aki bemutatta a Good Old Games Galaxyt. Ez a Good Old Games legújabb szolgáltatása, mely a CD Projekt hagyományait folytatja, ugyanakkor összeköti a különböző játékosokat, és a különböző platformokat. Ez egy online rendszer, amely lehetőségek széles tárházát kínálja (freedom of choices), ugyanakkor nem kötelező használni (optional client), de keresztezi a platformokat (cross-play). Hogy ez mit jelent? Azt, hogy egy Steam-felhasználó és egy Good Old Games felhasználó is együtt játszhatja ugyanannak a játéknak a multiját. Egyébiránt a Galaxy közösségi platformként is szolgál, frissíti a játékokat, de ugye a GoG ezt eddig is megtette.

Végül a konferencia végén bemutatták az eddig csak mobileszközökre bejelentett The Witcher: Adventure Game-t. Ennek a zárt bétájára már lehet jelentkezni a Galaxy oldalán. Nem lesz ingyenes a játék, valamennyit kell majd fizetni érte, azonban a CD Projekt ezzel a játékkal fogja tesztelni a Galaxy működését. A The Witcher: Adventure Game még idén megjelenik a tervek szerint. Ja, és minden The Witcher 3 előrendelő két belépőkódot kap az Adventure Game bétájára!

Ennyi volt a nyári konferencia, ősszel jön a következő. Itt leszünk akkor is.