A The Evil Within olyan brutális és véres lett, hogy a Bethesda kénytelen szembenézni a japán cenzorok szigorával: akik a videojátékok otthonának számító szigetországban veszik meg a The Evil Withint, a dobozban egy durván megollózott másolatot találnak, amit egy opcionális, Gore Mode DLC-vel tehetnek ugyanolyan erőszakossá, mint amilyennek mi, európai vagy amerikai játékosok látjuk majd a játékot, letölthető tartalom nélkül.

Japán annak ellenére komolyan veszi a véres játékok témakörét, hogy az ország híres a furcsa, sőt sokszor perverz termékeiről -- elég csak a tegnap bemutatott férfifejő perifériára gondolni, vagy arra a halom bizarr programra, amiket tavaly ősszel gyűjtöttünk egy csokorba nektek.

A The Evil Within a DLC-s megoldással D, azaz 17 éven felülieknek besorolást kapott, míg a vágatan változat már Z, tehát 18+-os játék lett volna -- ami Japánban, akárcsak az Egyesült Államokban, a pornográf programok kategóriája.

És hogy mégis miért zavarja a japánokat a sok levágható poligonvégtag? Egyszerű: Japán történelme tele van csonkításokkal és lefejezésekkel, amiket a modern állam minden erejével igyekszik megfosztani a romantikus szósztól. Mivel pedig a videojáték még friss média, a japánok sokkal erősebben szabályozzák, mint a képregényeket vagy a filmipart.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!