• Ellenzi a Warner döntését Christopher Nolan
  • A stúdió az összes 2021-es filmjét első nap felteszi az HBO Max kínálatába

A koronavírus-járvány kitörését követően egyetlen igazán nagy premier volt csak a mozikban, ez pedig a Tenet nevéhez fűződik, amely hiába hozott komoly számokat (több mint 350 millió dollárt világszinten), a magas gyártási- és marketingköltségek miatt még nem termelt profitot a Warner számára. Bizonyára komoly szerepe volt ennek is a stúdió múlt héten bejelentett döntésében, miszerint 2021-ben minden filmjük a mozis premier napján fel fog kerülni az HBO Max kínálatába – olyan alkotások, mint a Dűne, a Mátrix 4 vagy a Godzilla vs. Kong.

christopher-nolan-tenet.jpg

A Tenet rendezőjét, Christopher Nolant is megkérdezték arról, mit gondol erről, aki az ET Online-nak adott interjújában komoly kritikát fogalmazott meg a Warnerrel szemben.

"El se hiszem. Főleg azt, ahogy az egészet csinálták. Azért van ugyanis ekkora vita körülötte, mert nem szóltak előre senkinek. 2021-re övék volt több komoly filmkészítő és sztár a legjobbak közül, akik éveken keresztül, tiszta szívükből dolgoztak ezeket a projekteken, melyeket a mozivászonra szártak. A lehető legszélesebb közönséget akartál becélozni velük. És most ezeket a filmeket használják fel arra, hogy ellensúlyozzák a veszteségeket – a még gyerekcipőben lévő streaming javára –, ráadásul anélkül, hogy bárkivel konzultáltak volna. Szóval ez így nagyon-nagyon-nagyon nincs rendben. Egy igazi beetetés az egész. Nem így kellene kezelned azokat a filmkészítőket, sztárokat és embereket, akik ezeken a projekteken dolgoztak. Megérdemlik, hogy egyeztessenek velük arról, hogy mi fog történni a munkájukkal" – nyilatkozta Nolan.

A rendezőnek tehát nemcsak magával a döntéssel van gondja (ami nem meglepő, ismerve azt, hogy Nolan mennyire megszállottan szokott kiállni a moziélmény mellett), hanem azzal is, ahogyan a Warner kezelte az ügyet, hiszen előzetesen nem egyeztettek senkivel a döntésről.