Magáról a játékról sokat nem akarok beszélni, a véleményemet leírtam a magazinban, a kibővített változat kapcsán. No igen, hiszen kiegészítő lemez helyett a francia kiadó/fejlesztő azt találta ki, hogy elkészít egy valamivel tartalmasabb alapjátékot, benne vagy száz új épülettel, szerkesztővel, no meg titkos hibajavításokkal. A kóbor apácák megtévesztése céljából ezt a cuccot Európában City Life: Deluxe, a nagy vízen túl City Life: Word Edition néven forgalmazták, és persze az azóta megjelent foltok is ennek megfelelően eltérőek voltak, csak hogy ne érezzük jól magunkat.

City Life: a 2008-as verzióNos, a srácok nem hagyták abba a keverést, ugyanis egy teljesen váratlan sajtóközlemény landolt virtuális íróasztalunkon: a svéd Paradox Interactive skandináv disztribúciós leánya (amely olyan címeket segített piacra az északi régióban, mint a Mark of Chaos, a Vanguard: Saga of Heroes, az Anno 1701, vagy a TrackMania United) bejelentette, hogy ők fogják forgalmazni a City Life – Edition 2008 játékot.

A földről feltápászkodás utáni továbbolvasás sokat aztán nem tett hozzá mindehhez. A hír szerint ez a cucc a „City Life sorozat harmadik része és a városépítő műfaj következő generációjának tagja”. A kiadvány 60 új épületet, 10 friss pályát, gazdagabb és továbbfejlesztett BCE-t (akármi is ez – a nem száz százalékos tippem szerint a szerkesztőprogram) tartalmaz, és lehetőséget arra, hogy valós műholdtérképeket importáljunk a kis testébe. A cucc 2007 végén jelenik meg, de hogy hol és merre, arról nem szól a fáma, azaz hogy ez egy skandináv exkluzív pakk, vagy a mi területünk is kap-e belőle, az egyelőre ötvenmilliós kérdés. A Paradox webáruházában máris előrendelhető termék 359 svéd koronába - kemény magyar valutára átszámolva kb. 9800 forintba - kerül, ami ugye azt jelenti, hogy akinek megvan a City Life, és csak az újdonságokra vágyik, vehet teljes áron egy Deluxe verziót, plusz mellé a 2008 Editiont, és olyan 18 ezerért kap 160 új épületet, vagy két tucat pályát, plusz egy szerkesztőt, miközben lesz három alapjátéka. Nos, akinek mindez megéri...

(A képek az előző verziókból származnak.)