• Richard Jewell az 1996-os olimpián szúrt ki és hatástalanított egy robbanóanyagot tartalmazó csomagot
  • Később őt is megvádolták a robbantási kísérletben való részvétellel
  • A megpróbáltatásairól szóló filmet Clint Eastwood rendezi, a főszereplőt Sam Rockwell játszhatja

Clint Eastwood híres rendíthetetlen munkatempójáról. Januárban debütált A csempész című opusza után máris új filmen dolgozik. A The Ballad of Richard Jewellt még a Fox kezdte fejleszteni, Disney-vel való egyesülésük után azonban távozott a két főszereplőjelölt, Leonardo DiCaprio és Jonah Hull, végül pedig átengedték a projektet a Warnernek.

Eastwood azonban megmaradt a rendezői székben és úgy tűnik, hogy Sam Rockwell személyében meg is találta a tökéletes színészt a címszereplő megformálására. Elsőként a Variety írta meg, hogy a Három óriásplakát Ebbing határában rendezője lehet a befutó, jóllehet hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett. A forgatókönyvet Billy Ray írja egy Vanity Fairben megjelent riport alapján.

rockwell.png

Jewell az 1996-os atlantai olimpia alatt vált híressé, amikor egy robbanóanyagot tartalmazó csomagot kiszúrt és hatástalanított, ezzel megmentve számtalan ember életét. Az egykori hőst azonban a média gyorsan hírbe hozta a merénylettel, a férfinek pedig hosszú időbe telt, mire bíróság előtt tisztázni tudta magát. Jewell hosszú pokoljárás után 2007-ben hunyt el mindössze negyvennégy évesen.

judging-jewell.jpg