Clive Barker's Jericho - zenebona és Al-KhaliMindenek előtt ajánlom figyelmetekbe az új videót, ami a történet elejét mutatja be, pár hangulatos jelenettel. De a végén ne lépjetek ki, várjátok meg az utolsó képsorokat is, megéri! Nos, mára két újdonsággal szolgált a brit kiadó, az egyik a zeneszerző személye, a másik a játék helyszínének, Al-Khalinak a bemutatása. Az előbbi úriember neve talán nem cseng ismerősen, de Cris Velasco már letett néhány nagyszerű munkát az asztalra. Többek között dolgozott a Dark Messiah, a Splinter Cell: Double Agent és a God of War (ez csak PS2-n jelent meg) játékokon. A fent említett videó alatt is az ő zenéjét hallhatjátok, további mintákért pedig látogassátok meg a honlapját.

Clive Barker's Jericho - zenebona és Al-KhaliVelasco későn kezdte a zenélést, azt is először csak gitáron, később, a középiskolában döbbent rá, hogy ő zeneszerző akar lenni, mikor épp Mozart 40. szimfóniáját hallgatta az iskolában. Innentől minden ment a maga útján, végigjárta a szamárlétrát, hogy 2003-ban egy konzolos Battlestar Galactica játékkal beindítsa a karrierjét. Azóta az imént felsorolt címekkel már több díjat is nyert. Rajong Barker munkájáért és saját bevallása szerint nagy hatással volt az ő alkotásaira is (ezt le sem tagadhatná, elég meghallgatni a honlapján a God of War mintát). Így képzelhetitek, mekkora megtiszteltetés volt számára, mikor megtudta, hogy maga a Mester választotta ki őt erre a feladatra. Ők ketten szorosan együtt dolgoztak a zenén, persze Barker főleg az irányt mutatta meg számára, és egyeztettek, mi tetszik neki, mi nem.

Clive Barker's Jericho - zenebona és Al-KhaliEbbe a folyamatba, ami nagyjából egy hónap volt, beszállt még néhány ember, például Velasco régi bajtársa, Sascha Dikiciyan, akivel sok projekten dolgozott már együtt. De a többszörös Emmy-díjas Laura Karpman is besegített, akinek a zenéjét talán a Harmadik típusú emberrablások (Taken) című, Steven Spielberg fémjelezte sorozatból ismeritek. A felvételek a Skywalker hangstúdióban készültek. Hallható lesz a nagyzenekar mellett kórus is, mint az Undyingban is annak idején, csak itt a Bibliából is lesznek idézetek, konkrétabban latin passzusok is felcsendülnek, mivel szerettek volna egy kicsit vallásos ízt is adni a hangulathoz.

Az Elsőszülötthöz kapcsolódó témát pedig egy szoprán hangú fiatal fiú énekelte fel, hogy egyszerre legyen ártatlan és hátborzongató is. Clive Barker egyik nagyszerű ötlete volt, hogy legyen kántáló ének is, amit mind a kórussal, mind a kisfiúval felvettek. Azt a hatást szeretnék ezzel elérni, hogy érezzük, "jön a gonosz". Kezdetben csak suttogásként lesz jelen, de ahogy egyre közeledünk a borzalmas teremtményhez, úgy vált át végül dühös üvöltéssé, mintha a végső stádiumban egy démont akarnának megidézni.

Clive Barker's Jericho - zenebona és Al-KhaliÖsszességében körülbelül 120 percnyi zenei anyagot vettek fel a játékhoz, így meglesz a kellő változatosság, hogy ne váljon unalmassá néhány pálya után. Ha megtetszett nektek, amit most megtudtatok a zenéről, akkor van még egy jó hírem, készül egy CD, amit hozzácsapnak a játékhoz és felkerül rá egy kiadós válogatás, amivel az a céljuk, hogy ha meghallgatjuk az elejétől a végéig, akkor csak a zene elmesélje a történetet. Kíváncsian, de egyúttal rettegve várom!

A zeneszerző kilétének felfedése, az új képek és a videó mellett szolgált még egy meglepetéssel Satine, a Codemasters képviselője. Méghozzá egy igényesen elkészített kis pdf dokumentummal, amiben Al-Khali városának háttértörténetéről rántják le a leplet és részletesen bemutatják az egyes korszakokat. Ezt letölthetitek már a szerverünkről is. Ha igénylitek, írok egy összefoglalót magyarul belőle, és kiegészítem vele a hírt. De ne feledjétek, a játék megjelenése október végére várható, demó pedig szeptemberben jön!


Kérésetek számomra parancs, íme a lefordított szöveg. Ehhez sem árt az erősebb gyomor.

Virrasztó Állomás - Hírszerzési Jelentés, Al-Khali

Minden kapcsolat elveszett Al-Khalival, miután egy homokvihar sötétségbe borította 4:00-kor (GMT).

Al-Khali városát egy évezredek óta elhagyatott helyen alapították. Római romokat, melyeket Caligula uralkodására datálnak, még mindig találni a falak között. Az elmúlt korok alatt háborúkat vívtak a város felett, ahogy civilizációk emelkedtek fel és tűntek el. A terület sok halál, pusztítás és természeti katasztrófa tanúja volt, mióta felbukkant az emberiség. Csak ezt figyelembe véve, a homokviharban nincs semmi különleges. A nagysága és hatása viszont az.

A Virrasztó Állomás Közép-Keleti megalapítása óta szokatlan szintű paranormális tevékenységet észleltünk Al-Khali városában, melyek főként kritikus időkben ugrottak meg. Clive Barker's Jericho - zenebona és Al-Khali Ez a hely több föld alatti szektát és csoportot vonzott magához, illetve hozott létre. Az OHM (Okkult Hadviselés Minisztériuma) ügynökei a helyszínen követik és jelentik minden egyes szekta tevékenységét, és a legtöbbről úgy tartják, ártalmatlan, megzavarodott fanatikusokból áll. Mindazonáltal úgy tudjuk, hogy a Sötét Hasadék Testvérisége nemrég több akciót is végrahajtott a térségben. Noha úgy tűnhet, ez a csoport is ugyanolyan tébolyodott, mint a többi szekta, őket sokkal nagyobb veszélyforrásként kell számon tartani. Valójában akkora a hatalmuk, hogy a homokvihar felbukkanását, mely elnyelte Al-Khalit, talán a testvériséghez lehet kapcsolni.


A Sötét Hasadék Testvérisége

A Sötét Hasadék Testvérisége lehet, hogy csak egy a több száz halál szekta közül, de a szervezettségük, erős pénzügyi helyzetük, brutalitásuk és szadizmusuk megkülönbözteti őket. Őket tartják felelősnek több rémtettért is, szerte a világon, melyek a durva, nagy számú civil áldozatokkal járó támadásoktól az aprólékosan kitervelt kivégzésekig és gondosan végrehajtott, rituális kivégzésekig terjednek. Arnold Leach, egy korábbi áruló OHM ügynök vezetése alatt állva, tudjuk, hogy teljes mértékben működő paranormális képességeik vannak. Elkötelezettségüket és fenyegetésüket nem szabad alábecsülni. Pontos céljuk viszont egyelőre homályban marad. Azonban, összegyűjtött hírszerzési jelentéseink szerint mélyen hisznek egy elkövetkező apokalipszisben és megszállottjai az Elsőszülött Legendájának.


Az Elsőszülött Legendája

  Az Elsőszülött, Isten elvetélt kísérlete, hogy megteremtse az emberiséget, egy olyan lény volt, ami nem férfi vagy nő, nem fekete vagy fehér, hanem egy különleges lény, mely egyszerre volt gyönyörű és szörnyűséges.
  Mivel nyugtalanította teremtényének hatalma, Isten befejezetlenül hagyta és a Végtelen Mélységbe száműzte az Elsőszülöttet, elhagyatva és szeretet nélkül.
  De valami hátramaradt utána. Azon a helyen, ahol először érintette meg a halandók világát, Az Elsőszülött hagyott egy nyomot, amely annyira erős, az Isten általi kiűzetés sem tudta visszatartani, hogy áttörjön a halandók világába, hogy visszakövetelje azt, ami születési jog szerint neki jár.
  A legenda eredete ismeretlen, noha a létezéséről szóló bizonyítékok évezredekre vezethetőek vissza.


Városi Hírszerzés
A paranormális tevékenység gyakran megugrik, ha a világban krízishelyzet alakul ki. Ez nem az első alkalom, hogy Al-Khali a vihar szeme volt.

Napjaink

Az iparosított civilizáció miatt évszázadok alatt kialakult Globális Felmelegedés a 21. századi emberiség létét fenyegeti, természeti katasztrófákkal, mint a szökőár Thaiföldön és Clive Barker's Jericho - zenebona és Al-KhaliÉszak-Amerikában, a földrengések Japánban, és a sarki jégsapkák felgyorsult olvadása, ami csak tovább növeli a szekták hitét abban, hogy megérkeztek a jelek a közeledő apokaliszisről. De úgy tűnik, az emberiség pillanatnyilag legnagyobb ellenfele önmaga marad – több mint huszonöt Amerika által is elismert konfliktus van világszerte, mint a háború Irakban, Afganisztánban és Csecsenföldön, ami közvetlenül több százezer ember halálát okozza, míg közvetlenül milliókéra van hatással. Az Izrael-Palesztin konfliktus, Al-Khali küszöbén, tovább dühöng, anélkül, hogy látni lehetne a végét, a többoldalú próbálkozások ellenére is.

Hajnali 04:00-kor (GMT) a Rub Al-Khali sivatag felett lévő amerikai műholdak, melyek olajvezetékeket figyeltek, óriási termokinetikus energiából álló lökéshullámot észleltek. A középpontját Al-Khaliba vezették vissza. Két haditengerészeti F-18-as vadászgépet irányítottak át a Vörös tenger felől, hogy hogy berepüljenek és felderítsék a területet. egyikük sem tért vissza vagy lépett újra kapcsolatba azóta. Körülbelül 04:00.kor (GMT) olyan adatokat gyűjtöttünk össze paranormális képességekkel bíró ügynököktől, melyek szerint intenzív energia haladt át rajtuk. Valamint jelentéseket kaptunk kórházaktól és klinikáktól is az egész Termékeny Félholdon át arról, hogy az újszülöttek extrém rohamoktól és megmagyarázhatatlan hisztériától szenvednek.  Úgy tűnik, Al-Khali ismét a katasztrófa szélén táncol és ezúttal a hatások az egész világra kiterjedhetnek.


Második Világháború

A Második Világháború nyitotta meg az iparosított, igazán világméretű, totális háborúk korát. Több, mint 100 millióan lettek mozgósítva a harchoz. Több, mint 60 millióan vesztették életüket, két harmadukat becsülik civil áldozatnak. Ezt a háborút, korábban nem látott méreteivel és áldozataival, csak az első nukleáris bombák ledobásával Hiroshimára és Nagaszakira tudták befejezni, megölve sok százezer embert két elsöprő erejű robbanással.
 
Egy titkos okkultista német szervezet, melyben a politikai és katonai elit kulcsfigurái is megtalálhatóak voltak, Al-Khalit kritikus stratégiai jelentőségű helynek tartotta. Mint óriási paranormális tevékenység helyszínét, azt hitték kiaknázhatják, hogy felhasználják a háborús felkészüléshez. A várost nem sokkal a háború kitörése után szállták meg és helyi férfiakat, nőket és gyermekeket tettek rabszolgákká, hogy elvégezzék az ásatásokat. Százak haltak meg éhség és végkimerülés miatt. A korabeli hírszerzésből tudjuk, hogy egy Geheimnisvoll Abwermacht csapat (Németország elit paranormális alakulata), a legjobb képességű parancsnokuk, Hanne Lechtermact által vezetve behatolt Al-Khaliba. Soha nem tértek vissza és az ásatás eredményeit soha nem fedték fel.


A Keresztes Háborúk

A Keresztes Háborúk majdnem kétszáz évet fogtak át az emberiség történetének legvéresebb konfliktusaiból, mialatt a kereszténység és az iszlám erői harcoltak a Szentelt földért. Megszámlálhatatlanul sokan haltak meg a harcok közben, míg több ezren az ostromok és a városok kegyetlen kifosztása alatt. A legvisszataszítóbb esemény miind közül Al-Khaliban estek meg.

Sok éves tanulmányok után a Vatikánban Maltheus Szent Claire püspök meggyőzte II. Ince pápát, hogy hadd vezessen hadjáratot gyermekek ezreivel a Szent földre, azt állítva, hogyClive Barker's Jericho - zenebona és Al-Khali gyermek harcosainak ártatlanságát Isten megvédené, sem dárda vagy nyílvessző nem sebezné őket. A hadjárat kudarcra ítéltnek tűnt az elejétől fogva. A hajótörések azt jelentették, hogy már százak a tengeren odavesztek. A Mediterrán tenger partján kereskedők gyerekeket árultak rabszolgáknak vagy prostitúcióra. Sokan közülük, akik elértek a Szent földre, betegségtől vagy a kimerültségtől a sivatagban meghaltak. Ez nem térítette el Maltheust. Al-Khaliba vezette a gyerek hadsereget, ahol az összegyűlt szaracén erőkkel néztek szembe, akik könyörögtek a gyerekek megadásáért. Maltheus visszautasította, háborút követelve. Ami ezután következett, nem csata volt; mészárlás, mialatt a homok vörös lett az ártatlanok vérétől.


A Rómaiak

A Római Birodalom civilizációja azok vérén épült, akiket leigáztak, rabszolgákká tették vagy lemészárolták ellenfeleiket és a helyieket, mikor ellenkeztek velük. A vallásos üldöztetésClive Barker's Jericho - zenebona és Al-Khali intézményesített volt, élvezet vagy különféle okok céljából; a keresztényeket oroszlánok elé vetették szórakoztatás gyanánt; Jeruzsálemet porig rombolták egy katasztrofális fosztogatás alatt.

A birodalom óriási hatalma legendás mértéktelenséget hozott magával, ahogy az uralkodók elhitték magukról, az istenek választották ki őket. Caligula zsarnoki uralkodását az extrém perverziója és brutalitása miatt jegyzik, míg más források azt állítják, vezére, Cassus Vicus még hírhedtebb volt. Miután kannibalizmussal vádolták, száműzték, hogy Al-Khali városának legyen a kormányzója, egy előőrsbe, ami messze volt Rómától. Ez szabad uralmat biztosított számára, hogy kielégíthesse legundorítóbb étvágyát is, kényszerítve embereit, hogy részt vegyenek orgiákban, rituális kivégzéseken és tartsanak kanibalisztikus lakomákat. Vicus bátorította legionáriusait, hogy mindenféle formában kegyetlenkedjenek azokkal, akik felett uralkodott. Úgy tartották, hogy Vicus Kormányzó uralkodása alatt élni Al-Khaliban Isten büntetése volt.


Paranormális Ásatások - Al-Khali

A paranormális tevékenység rendkívüli szintje, amit Al-Khalinál mért a Virrasztó Állomás, egy nemrég végrehajtott ásatáshoz vezetett. Látók próbálták követni a paranormális tevékenység átlagos szintjét a környéken az időn át, külön figyelemmel kísérve bizonyos eseményeket és időszakokat. A levont következtetéseket inkább iránymutatóként kell kezelni, mint tényként, figyelembe véve a különösen nehéz természetét az ásatásnak, és az extrém pszichikai stresszt, melynek ki voltak téve a látók a nyomozás alatt. A végeredmény azt sugallja, jelentős ugrások voltak nagy szenvedések idején, és egy általános trendet mutat, miszerint a jelenlegi aktivitás kataklizmatikus szintek felé építkezik.