A Cold War egy újabb RTS a szétszéledt Stormregion csapattól. A játékot összesen hat ember foltozgatta egészen mostanáig, sajnálatos módon a munkaerőhiányt az optimalizáció sínylette meg leginkább. Szó mi szó, ütős kis stratégia elé nézünk, főleg, hogy a helyzet grafika és fizika terén sokat változott, de hasonlóképp vélekedhetünk a 100%-os lokalizációról is, mely az előző részhez hasonlóan klasszikus, magyar szinkronszínészek orgánumával ékeskedik. A legjobb az egészben, hogy mindezt már a demóban is szem- és fülügyre vehetjük.

A játék demonstrációját, bevallom, még kellőképp nem tudtam kiismerni, de az első pálya rögtön egy titkos hadművelettel kezdődik, mely a kapzsi orosz birodalom egyik északi-tengeri, kiemelt támaszpontjára koncentrálódik. A Helyei László által szinkronizált informátor utasítása szerint bármilyen nemű radioaktív anyagot el kell zárnunk az orosz hadsereg elől -- gondolom nem kell részleteznem, hogy miért.

Nagy nehézségek árán betölt a játék... -- egy renderelt intró köszönt minket, benne a hadművelet bevezető szakaszával.

Miután az első küldetés adott, már indul is a játék a régi részekből megszokott egységvásárlással, itt szintén presztízspontokért shoppingolhatunk magunknak haderőt. Ezen részben egyelőre csak gyalogosegység és felderítőgép vásárlása engedélyezett, de lehet, hogy még a demó folyamán beszökhet pár méretesebb harci egység is.

Végül pedig következzék a látszólag nem is olyan vészes gépigény:
 
  • Processzor: Core 2 Duo 1.8 GHz
  • Rendszermemória: 2 GB RAM
  • Grafikus kártya: 256 MB VRAM-mal rendelkező GeForce 6800, ATI Radeon X800 vagy jobb.
  • Operációs rendszer: Windows XP SP2 / Vista