• 2022. szeptember 15-én debütál a Vampírakadémia sorozat a Peacockon
  • Tini vámpírok iskolájában játszódik a történet
  • Két lány barátsága túlszárnyalja mindenkiét

Átütő sikert nem aratott, mégis a 2010-es évek emlékezetes tini fantasy filmje maradt a Vámpírakadémia. A Zoey Deutch és Lucy Fry főszereplésével készült opusz a Vámpírnaplók, az Alkonyat és a Darren Shan regényei verte hullámokat igyekezett meglovagolni. A felnövéstörténet a különböző élőhalott fajok oktatását végző iskolában, a Szt. Vlagyimir Akadémián játszódik, ahol a szerelmi intrikákba és különböző konfliktusokba bonyolódó diákok többé-kevésbé biztonságban érezhetik magukat.

Hogy pontosan mennyire is biztonságos az intézmény, az folytatás híján nem derült ki. A Peacock viszont úgy döntött, hogy nyolc év elteltével sorozat formájában gondolja újra Dragomir hercegnő, védelmezője és tizenéves társaik 16-os karikás történetét. 2022. szeptember 15-én debütál a tíz epizódból álló nyitóévad, természetesen új szereplőkkel a főszerepben.

A Comic-Con alkalmából befutott a sorozat előzetese, amiben megismerjük Lissát és Albertát, akiknek a barátsága túlszárnyalja mindenkiét az akadémián. Ti nézitek majd?