Tavaly novemberben jelentette be az EA, hogy felújítják a Command & Conquer: Tiberian Dawn-t és a Command & Conquer: Red Alertet, méghozzá a kiegészítőkkel együtt. Azóta viszont nem hallottunk a projektről, most viszont Jim Vessella producer redditen megosztott egy képet, amin egy Construction Yard látható a Command & Conquerből.

Vessella elárulta, hogy márciusban már játszható állapotba került az első küldetés (GDI Mission 1.), amit akár 4K-ban is élvezhetünk majd, ha elkészült a program. A művészeti részleg a látvány egységesítésén fáradozik. Vessella elmondása szerint látványban próbálnak az in-game dolgokhoz közelíteni, de sok esetben az eredeti cinematic asseteket veszik alapul, hogy feloldják az ellentmondásokat az átvezető videók és a tényleges játék között. Ezért is más a színezése a képen látható Construction Yardnak. Továbbá, a programozók jelenleg is a többjátékos módba próbálnak életet lehelni.

command-and-conquer-remastered-construction-yard-render.jpg

A Tiberian Dawn és a Red Alert felújítása az EA és a Petroglyph Games csapatának közös munkája. Ennél a stúdiónál jelenleg is többen dolgoznak az eredeti játékokat jegyző Westwood Studiostól.