• Érkezik a Remedy új játéka, a Control
  • Melynél már külön odafigyelnek arra, hogy ne legyen akadálya egy esetleges folytatásnak
  • Tero Virtala szerint nem akarnak megint úgy járni, hogy nem folytathatják a történetüket

Az idei E3-on leplezték le a Remedy legújabb alkotását, mely egyszerűen csak Control névre hallgat, azonban az ígéretes projekt nem nyerte el mindenki tetszését, hiszen a bejelentés egyben azt is jelezte, hogy egy darabig biztos nem kapjuk meg a stúdió korábbi játékainak a folytatását. A téma pedig már csak azért is érdekes, mert a finn stúdió vezérigazgatója, Tero Virtala, nemrég egy interjúban pont arról beszélt, hogy miért nem érkezett második rész az utóbbi időben elkészített címeikhez, nevezetesen az Alan Wake-hez és a Quantum Breakhez.

Virtala a következőképpen fogalmazott:

„Az Alan Wake nagyon érdekes volt, de egy Microsofttal közös kollaboráció keretein belül készítettük el, és bizonyos okok miatt sosem kaphatott folytatást. A Quantum Break esetében szintén sok munkát öltünk a háttérvilág, a karakterek és a történet megalkotásába, de ez egy Microsoft IP volt, ők pedig úgy döntöttek, hogy nem viszik tovább.”

Virtala meglátása szerint az emlékezetes karakterek vagy helyszínek akár egy teljes sorozat alapkövei is lehetnek, ők pedig viszonylag rövid időn belül kétszer is abban a helyzetben találták magukat, ahol minden adva volt egy folytatás elkészítéséhez, mégse tudták ezt megvalósítani. A Remedy vezérigazgatója szerint nem akarnak még egyszer így járni, ezért a Control esetében mindent megtettek, hogy egy esetleges folytatásnak semmi akadálya ne lehessen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!