Crysis: a demonstráció2006 eleje óta a PC-s játékosok zöme csak erről beszélt: voltak, akik pesszimistán csak óvatosságra intettek a fejlesztő cég előző játékának második fele miatt (a mutánsos részt sokan mai napig nem heverték ki), de a legtöbb ember csak egyet akart: még többet, méghozzá azonnal. Drága barátaim, elérkezett az idő, hogy a félkész béta negatív hírverése, illetve az EA-tól már megszokott irgalmatlan tömeghisztéria mögé lássatok: megérkezett minden idők egyik legjobban várt PC-s játékának demonstrációja, méghozzá - döbbenet! - egy egész nappal előbb, mint ahogyan vártuk. Egy-két óráig mozdulni sem mertünk a témában - lévén az EA tegnap gigantikus csinnadrattával jelentette be, hogy a bemutató holnap érkezik - de miután az összes nagyobb külföldi híroldal címlapon hozta a dolgot, mi sem kételkedhettünk tovább!

A hivatalos gépigény meglepően szerény: mindösszesen egy 3 GHz körüli processzorra, 1 giga RAM-ra, valamint egy GF6800-as, vagy egy ATi Radeon 9800-as videókártyára van szükségünk ahhoz, hogy végre magunk is belevethessük magunkat az állítólag igen kellemes játékidővel (közel egy óra) megáldott demóba. A látványos grafika azonban még csak a kezdet - akik DX 10-es grafikus meghajtóval várták ezt a napot, javaslom, legyenek türelemmel: az ezekre a kütyükre optimalizált változat ugyanis holnap érkezik.

És ezzel bizony vége: itt befejezzük a hírt, és a tartalom kommentálását rátok hagyjuk. Vajon tényleg megszületett az új klasszikus, amelyről évekig beszélni fogunk, vagy ismét csak egy relatív kis rajongó tábor játékszerét avathatjuk a Crytek új művében? Kattintsatok a letöltésre, és minden kiderül!

Edit: időközben megjelent egy ForceWare frissítés is az Nvidia kártyatulajok legnagyobb örömére, mely a felmerülő kompatibilitási és egyéb problémákat hivatott orvosolni, így akiknek eddig problémát okozott a Crysis egyjátékos demonstrációjának futtatása, most azok is újrapróbálkozhatnak, a hír alatt megtalálható meghajtóprogram telepítésével.