Rögtön az elején szóba hozzák Cevat Yerli bejelentését, hogy a jövőben nem csak PC-re fognak fejleszteni a Cryteknél. Itt ezt megerősítették, a fő indok maradt ugyanaz: a kalózkodás (minderről korábban mi is beszámoltunk).

Május elején komoly gondok léptek fel a Crysis multiplay módjában a GameSpy főszerverén: nem lehetett kapcsolódni a szerverhez, vagy ha mégis, akkor ledobott. A probléma orvoslására a rendszert néhány napra leállították karbantartás céljából, melynek elvégzése után a szervizesek mindent rendben lévőnek találtak - ám a bajok ezután sem szűntek meg: a játékosokat a rendszer véletlenszerűen szétkapcsolta. A további javításban a GameSpy csapata is segített, és tegnap egy patchet is feltelepítettek a szerverre, állítólag most már problémamentes a működés.

Sajnos a közeljövőben nem lesz Linux alapú Crysis szerver, mivel a készítők nincsenek megelégedve a stabilitásával, így hát sem alfa-, sem béta tesztverziót nem tudnak kibocsátani.

Ha bárkinek volna valamilyen égető kérdése a Crytek készítőihez a céggel vagy a Crysisszal kapcsolatban, az június 16-ig elküldheti kérdéseit minden nagyobb rajongói oldalról, de erről a két helyről biztosan:www.nanosuit.com, www.crymod.com. A kérdéseket az adott oldalon az erre létrehozott topikban tegyétek fel!

És végül: a Crytek emberei szomorúan közlik, hogy több mint valószínű, nem lesz 1.3-as patch, és tudják azt is, hogy ennek sok rajongó nem fog örülni. Már csak azt nem mondták el, hogy mi az indok...