• 1,8 millió háztartásban indították el Amerikában nyitóhétvégéjén Az Igazság Ligáját
  • Ám csak harmadukban fejezték be még hétvégén a filmet
  • Kritikánkat itt olvashatjátok

Az Igazság Ligája újravágott verziójával jól járt mindenki. Snyder teljes alkotói szabadságot élvezett, a rajongók kaptak egy komplex DC-operát, az HBO Max pedig jelentős reklámkampány közepébe került, amire szüksége is volt az előfizetői radikális növelésében érdekelt streamingszolgáltatónak. A Zack Snyder: Az Igazság Ligája nálunk az HBO GO-n elérhető magyar szinkronnal. A filmről írt méltató kritikánkat itt olvashatjátok.

01225806254849332880x2160.jpg

Sajnos a streaming oldalak általánosságban titkolóznak nézettségükkel kapcsolatban, így a Snyder’s Cutról sem ismerünk pontos adatokat. Vannak azonban erre avatott adatelemző cégek, például a Samba TV, aminek vezetője elárulta, hogy méréseik szerint 1,8 millió háztartásban indították el a filmet Amerikában a nyitóhétvégén (tehát nem pontos nézőszámról, hanem a háztartásokról van szó). Ez több mint A Sólyom és a Tél Katonája premierepizódjának nézettsége, viszont elmarad a Wonder Woman 1984 nyitóhétvégéjének 2,2 milliós számaitól. A 400.000-es különbség persze azzal is magyarázható, hogy utóbbi az ünnepek alatt debütált, míg Az Igazság Ligáját egy átlagos csütörtöki napon mutatták be.

A jelentésből az is kiderül, hogy csupán a háztartások harmadában fejezték be a filmet. A Samba TV egyébként elég precíz méréseket végez, ugyanis a rivális elemzők egyperces limitjével szemben csak azokat számolja a nézők közé, akik legalább öt percig ülnek a képernyő előtt. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy több mint négy órás opuszról beszélünk, tehát a háztartások többségében valószínűleg több részletben nézték meg a filmet, amire a fenti mérés nincs tekintettel. Igazán pontos következtetéseket inkább a bemutató utáni két hét adataiból lehet levonni, ám ezek a számok csak az HBO streaming platformjainak állnak rendelkezésére.