A Redditen tartott kérdezz-felelekben a nemzetközi termékmenedzser, Karl Stewart kijelentette: jelenleg nem tervezik azt, hogy új szólista küldetéseket adjanak ki a Tomb Raiderhez, ugyanis minden letölthető tartalmat annak fognak szentelni, hogy a multiplayer módot bővítsék.

A döntésnek nagy valószínűséggel nem fognak örülni a játékosok, hiszen alapvetően azért vették meg a programot, hogy Lara bőrén keresztül éljék át a veszélyes sziget által nyújtott kalandokat, nem pedig azért, hogy más játékosokat lőjenek agyon, ráadásul az emberek nem estek hasra attól, amit a többjátékos szekció terén kínálni tud a játék. Az egybehangzó vélemény az, hogy érdekes, de feledhető élményt nyújt ez a mód, így kérdéses, hogy mégis kik fognak benevezni a DLC-kre.

Az első bővítmény egyébként pont tegnap jelent meg Xbox 360-ra. Ez a Caves & Cliffs Multiplayer Map Pack nevet kapta, s a 400 MS pont vételárért cserében összesen három új multis pályát (The Burning Village, Scavenger Caverns, Cliff Shantytown) kapunk. Íme a bemutatkozó videó: