Utoljára 2013 végén írtunk a Mad Catz-ről, amikor a cég bemutatta a MOJO névre hallgató Androidos konzolját. A kis játékgép közel sem lett sikeres, és tavaly annak ellenére építette le a Mad Catz munkavállalóinak közel harmadát, hogy a Rock Band 4 hivatalos partnere lett a perifériák terén. Azóta sem állt meg a lejtmenet. Múlt héten a cég részvényeit kivonták a New York-i Értéktőzsdéről, mert részvényeik ára olyan alacsony szintre került, hogy egyszerűen nem érte meg a velük történő kereskedés.

Most a Mad Catz hivatalosan is bejelentette a csődöt. Karen McGinnis, a firma vezérigazgatója a csődről szóló hivatalos közleményben leírta, hogy hiába próbálták meg számtalan módon megoldani a likviditási gondokat, egy sem vezetett sikerre. Megpróbálták eladni a céget, annak egy részét, bankfinanszírozást kerestek, nem jött össze. Miután a cég pénzügyi tanácsadója kijelentette, hogy nincs reális lehetőség a vállalat eladására, így nem maradt más választás, mint a csőd bejelentése.

Innen már a Mad Catz nem tud talpra állni, a termelést beszüntették, a vezetők lemondtak pozícióikról, így nem maradt más hátra, mint egy könnycsepp elmorzsolása.

RIP Mad Catz, élt 28 évet.

mad-catz-rat-hero-800x533-c.jpg