Brian Farrell vezérigazgató viszonylag derűlátóan úgy nyilatkozott, hogy a csőd bejelentése elkerülhetetlen volt ahhoz, hogy a THQ "átalakuljon", és hogy a játékok biztonságban legyenek. Megköszönte továbbá a cég minden munkatársának közreműködését, hogy a tranzakció nehézségek nélkül végbemehessen.

Jason Rubin cégelnök szerint a THQ nem hal meg, csak újrakezdi: a nemrég megválasztott, és eddig elég jó rendelkezéseket hozó vállalatvezér új franchise-okat, játékokat és fényes jövőt jósol, melyhez azonban el kell takarítani a THQ eddig felhalmozódott tartozásait.

Hogy mi lesz a kiadó további sorsa, még kérdéses. A sztorinak mindenesetre nincs vége, ha megtudunk valami újat, azonnal értesítünk benneteket.

Szomorú nap ez a mai: annyi év harc és fáradhatatlan küzdelem után a THQ alig pár órája hivatalosan is csődöt jelentett. A valaha hatalmas kiadó immár nem ura saját tulajdonainak, mindenét eladta Clearlake Capital Groupnak, igaz, a játékok és a cég által birtokolt négy fejlesztőcsapat állítólag biztonságban vannak a szerződések értelmében. A csődeljárás lefolytatása alatt a THQ továbbra is üzemel majd, és a játékok készítésébe is ugyanúgy beleszólnak, mint eddig. Ugyanakkor a Clearlake csak egy befektetőcég, mely az üzlet értelmében árverésre fogja bocsátani a THQ összes tulajdonát.