Valós történelmi események gyakran szolgálnak számítógépes és videojátékok alapjául. A középkor egyik leghosszabb és legvéresebb konfliktusa, a százéves háború 2007-ben kapta meg a saját játékát, mely a Bladestorm: The Hundred Years' War címet viselte. Az Xbox 360-ra és PS3-ra megjelent alkotás nem aratott túl nagy sikert, a Metacriticen átlag 61%-os eredményt ért el.

A műfajnak megfelelően a Plantagenêt- és a Valois-ház közötti konfliktusban meg lehetett változtatni a történelem menetét is. El lehetett érni például, hogy Szent Johanna, akit a valóságban alig 19 évesen égettek el máglyán az angolok, megmeneküljön a kínhaláltól.

A Tecmo Koei egy ideje hegeszti a játék remake-jét, melynek megjelenése csúszni fog. Szerencsére sokat nem kell várni a PS4-re és Xbox One-ra megjelenő játékra, az ugyanis március 3-a helyett március 17-én jelenik meg. A történelmi mód mellett lesz egy fantasy mód is (Nightmare), melyben az angoloknak és a franciáknak egyaránt az őket támadó démonok ellen kell harcolniuk, hogy együttes erővel le tudják győzni a nem evilági fenyegetést.

Reménykedünk benne, hogy az új generációs konzolokon megjelenő Bladestorm jobb játék lesz, mint amilyen az eredeti volt. Az eltelt nyolc év és a játékra adott negatív kritikák után a fejlesztőknek megvolt minden információjuk arról, hogy min kell változtatniuk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!