• A CD Projekt RED biztos kint lesz az E3 2018-on
  • Ez viszont nem jelenti, hogy a Cyberpunk 2077-ről is kapunk valamit
  • A játék alapjául szolgáló Cyberpunk szerepjáték írója egy új trailert említett

Nem is olyan régen keringtek pletykák a neten arról, hogy a CD Projekt RED kint lesz az E3 2018-on, természetesen a Cyberpunk 2077-tel együtt. Nos, akkor nem kommentálták az ügyet, viszont a minap a Gamespot felfedezte, hogy a kiadó és fejlesztő nagyágyú bizony ott van a rendezvény résztvevőinek listáján.

Meg is keresték a céget, de csak annyit mondtak: „igen, szereplőnk a listán, de nincs további hozzáfűznivalónk.” Szóval a szokásos. Sajnálatos mód az, hogy kint lesz a CD Projekt RED, még nem jelenti azt, hogy a Cyberpunk 2077-ről kapunk valamit, ugyanis az E3 nem csak bemutatók, de üzleti találkozók lebonyolítására szintén szolgál, sőt a lengyelek akár a Gwenttel is villoghatnak még.

Ugyanakkor nem olyan régen a spanyol El Pais interjút készített a papír alapú Cyberpunk szerepjáték (ezen alapul a Cyberpunk 2077) írójával, Mike Pondsmith-szel, aki elkottyintotta, hogy hamarosan kapunk a videojátékból egy új trailert, ami a világ sötét oldalát mutatja majd meg, például azt, hogy mennyi haláleset történik ebben a sötét univerzumban.

Hogy mit is jelent a „hamarosan”, az jó kérdés. Talán csak az E3-ra lesz valami, talán már azelőtt kijön a trailer, talán Pondsmith valamit félreértett vagy rosszul kommunikált. Akárhogy is, mozgolódás van a CD Projekt RED körül, amit egyelőre vegyünk optimista jelnek.