• Több játékos is vissza tudta igényelni a Cyberpunk 2077 árát PS4-en
  • A Sony kizárólag a hibás játékok esetében szokta ezt engedélyezni

[Friss] A CD Projekt RED hivatalos közleményt tett közzé.

[Eredeti hír] Az előző héten megjelent nemcsak 2020, hanem az elmúlt évek legjobban várt játéka, a Cyberpunk 2077, és bár a CD Projekt RED a többség számára nem okozott csalódást, azért vannak bőven olyanok is, akiknél szomorúan zárult az ismerkedés. Mindez pedig az optimalizálásra, pontosabban annak hiányára vezethető vissza, a normál PS4 és Xbox One verziók ugyanis nagyon komoly technikai gondokkal küzdenek.

cyberpunk-2077-veszelyes-az-epilepsziara-hajlamosakra-a-fejlesztok-is-reagaltak.jpg

Sokan meg is elégelték ezt, és pénzvisszatérítést kértek a Sony-ból, méghozzá sikerrel. A konzolgyártó szabályzata úgy szól, hogy 14 napig bármilyen digitális vásárlás után vissza lehet igényelni a pénzt, de kizárólag akkor, ha még nem töltötte le és nem telepítette a felhasználó a szoftvert. Ellenkező esetben csak akkor van lehetőség erre, ha a játék "hibás", a Sony pedig úgy tűnik, hogy a Cyberpunk 2077-et ebbe a kategóriába sorolta.

A premiert követő napon egyébként rögtön meg is érkezett az első patch a játékhoz, amely némileg javított a teljesítményen, de akik nem PC, PS4 Pro vagy Xbox One X platformokon játszanak (illetve az újgenerációs konzolokon visszafele kompatibilitással), azok továbbra is komoly gondokkal kénytelenek szembesülni.