• Közleményt adott ki a CD Projekt RED a Cyberpunk 2077 konzolos verziói kapcsán
  • Több patch is érkezik, de egy hétig a játék árát is visszafizetik

Nemcsak a megjelenést megelőző hetekben forgott minden a Cyberpunk 2077 körül, hanem most, napokkal a premiert követően is, ami elsősorban a konzolos verzióknak köszönhető, melyek sajnos szörnyen optimalizálatlan formában jelentek meg. Emiatt a CD Projekt RED hétfő reggel hivatalos közleményt tett közzé, melyben nyilvánosan kérnek bocsánatot a játékosoktól.

cyberpunk-2077-kozlemenyben-kertek-bocsanatot-a-fejlesztok-a-konzolos-verziok-miatt.jpg

"Először is szeretnénk bocsánatot kérni amiatt, hogy nem mutattuk meg az alap konzolos verziókat a premier előtt, és így nem tudtatok megalapozottabb döntést hozni a vásárlás során. Nagyobb figyelmet kellett volna szentelnünk arra, hogy a játék jobban fusson PS4-en és Xbox One-on" – írják a fejlesztők.

A közleményből kiderül, hogy a premier után befutott első update után egy héten belül újabb frissítés várható, januárban és februárban pedig egy-egy nagyobb patch is érkezik majd.

"Ezek meg fogják oldani a komolyabb problémákat az előző generációs konzolokon. [...] És bár nem fognak úgy kinézni, mintha egy erősebb PC-n vagy egy újgenerációs konzolon futnának, közelebb lesznek ehhez a szinthez, mint jelenleg" – olvasható a közleményben.

A fejlesztők megerősítették azt is, hogy december 21-ig bárki elállhat a vásárlástól PS4-en és Xbox One-on – ezért is kezdte el visszafizetni a játék árát a Sony sokaknak. A digitálisan vásárolt példányoknál a PS Store-ban és a Microsoft Store-ban van lehetőség visszatérítést igényelni, a dobozos példányoknál pedig annál boltnál kell érdeklődni, ahol vettük – ha ez nem lehetséges, akkor a helpmerefund@cdprojektred.com email címen tudnak segítséget nyújtani.