Az ember olykor naivan abba a hitbe ringatja magát, hogy ha valamit – még ha zárt ajtók mögött is – megmutatnak az E3-on, arra már nem kell sokat várni. Pedig hát már számtalanszor volt arra példa, hogy bizony az E3-as bemutató és a megjelenés között hosszú-hosszú évek teltek el. Ugye, Duke Nukem Forever, hogy csak egy példát mondjak.

Úgy néz ki, hogy így lesz ez a Cyberpunk 2077-tel is. Történt ugyanis, hogy megkérdezték Adam Kicińskitől, a CD Projekt elnökétől, hogy a bemutatón az alfaváltozatot láthatták-e a szerencsések. A válasz pedig imigyen hangzott: „nem, korábbi változatot. Ezért mutattuk meg zárt ajtók mögött, ez volt a játék jelenlegi legteljesebb része.” Mike Pondsmith kreátor pedig a következőt mondta a YongYea nevű youtubernek: „30 éve várok arra, hogy elkészüljön, és megéri. Nektek is várnotok kell még pár évet.”

Szóval úgy tűnik, még pár évig nem játszhatunk a Cyberpunk 2077-tel. Az optimista elemzők szerint 2019 második felében jöhetne ki, a pesszimistábbak 2020 első felére jósolják, de a fentiek tükrében lesz abból 2021 is. Persze jó munkához idő kell, tartja a mondás (a rosszhoz meg még több, teszi hozzá a cinikus).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!