• Egy hivatalos stream során mutatkozott be a Cyberpunk 2077 játékmenete
  • Amit pedig láttunk, az alapján alaposan leesett az állunk
  • A játék ára az Amazon szerint pedig 60 dollár lesz

Az idei E3 és Gamescom után az interneten is bemutatkozott a Cyberpunk 2077, méghozzá nem is akárhogy. A CD Projekt RED csatornáján már napközben elkezdtek futni a rejtélyes számsorok, melyek már önmagukban is több tízezer érdeklődőt vonzottak, amikor pedig elindult a stream, több mint 200 ezer ember nézte az adást.

A játékmenet minden RPG első lépésével, a karaktergenerálással indított. Itt teljesen testreszabhatjuk a karakterünket, a nemétől kezdve a kinézetén át egészen a háttértörténetéig. Ez utóbbi amúgy a játékmenetre is befolyással lesz, hiszen már háttérrel más lehetőségek közül válogathatunk a játék során. Kötött karakterosztályok viszont nem lesznek, ezek között menetközben is szabadon válogathatunk majd.

A videóban 2 küldetésen keresztül követhettük végig főhősünk kétes ügyeit, ezek alapján elmondható, hogy változatosságban nem lesz hiány. Ha akarjuk, kidumálhatjuk magunkat szinte bármilyen szituációból, de természetesen az erőszak is mindig egy járható út, már ha nálunk vannak a nagyobb fegyverek és a jobb kiberverek.

Maga a játékmenet pedig ízig-vérig cyberpunk. A hatalmas, neonnal borított felhőkarcolóktól kezdve, a mindent birtokló megavállalatokon át egészen a kiberverekkel teletömött zsoldosokig és a technológia árnyékában elsorvadó emberekig. Külön érdekesség, hogy az eredeti Cyberpunk 2020-ból is felbukkannak motívumok, Johnny Silverhand neve például ismerősen csenghet a papíralapú szerepjáték kedvelőinek.

A cyberpunk téma pedig természetesen magával hordozza a keményebb és sötétebb jeleneteket is, ezen a téren látszólag egyáltalán nem fogták vissza magukat a CD Projekt RED emberei. Rögtön a nyitójelenetben egy bűnözőbanda rejtekhelyén ütnek rajta főhőseink, ahol elrabolt emberekből vágják ki a kibervereiket, hogy aztán a feketepiacon értékesítsék.

Megjelenési dátumot sajnos még nem kaptunk, az Amazon adatlap alapján viszont kiderült, hogy a játék 60 eurós áron érkezik majd a boltokba.