• A Cyberpunk 2077 trailerének vége üzenetet rejt
  • A CD Projekt Red szól a közönséghez

Anélkül, hogy túl nagy feneket kerítenénk a felkonferálásnak, a CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 trailerének végén mindenkit biztosított arról, hogy se DRM, se mikrotranzakciók nem lesznek, ingyenes DLC-k és méretes kiegészítők azonban igen.

cyberpunk-2077-auto-hos-e3-2018-trailer.jpg

“2077 napja jelentettük be a Cyberpunk 2077 fejlesztésével kapcsolatos terveinket. Kiadtunk egy CGI trailert, néhány interjút és… elhallgattunk. A normális eljárás ezeknél a dolgoknál, hogy bejelentesz egy játékot és hallgatsz, felgyűröd az ingujjad és munkának látsz. Először a Witcher 3-at akartuk elhozni, kiegészítőstül, ezért hallgattunk a kelleténél tovább. Sajnáljuk.

Amint befejeződött a munka a Blood and Wine-on, teljes gőzzel nekiláthattunk a Cyberpunk 2077 előkészületi munkálatainak. De úgy döntöttünk, továbbra is hallgatunk. Miért? Egy ponton úgy határoztunk, hogy csak akkor beszélünk a játékról, ha tudunk is mutatni valamit. Valami jelentőset, tartalmasat. Mindezt azért, mert tudjuk hogy türelmesen vártatok hosszú időn át, és nem akartuk senkiben azt az érzést kelteni, hogy ezt biztosra vesszük. Épp ellenkezőleg – ez extra motivációt ad nekünk. A hype valós, úgyhogy az izzadságnak és a könnyeknek is annak kell lennie :)

De a lényegre térve. Ma van a nap. Ha ezt olvasod, az azt jelenti, láttad a trailert – a mi látomásunkat a Cyberpunkról, egy alternatív jövőről, melyben amerika darabokban, megavállalatok uralják a civilizált élet minden aspektusát, és bandák a maradékot. És, bár ez a világ adrenalinnal teli, ne vezessenek félre az autós üldözések és a fegyverek. A Cyberpunk 2077 egy valódi egyjátékos, történetvezértelt RPG. Megalkothatod a saját karakteredet, és…, nos, a többit megtudhatod, ha meglátogatsz minket az E3-on. Figyeljetek az előzetesekre!

De mielőtt befejeznénk, valószínűleg kérdéseitek is vannak, igaz?

Mikor? Amikor azt mondtuk, hogy csak akkor adjuk ki a játékot, amikor kész van, azt komolyan is gondoltuk. Sokkal, sokkal közelebb vagyunk a megjelenéshez, mint annak idején :), de még nem érkezett el az idő, hogy bármit is megerősítsünk, szóval még kell a türelem. A minőség az egyetlen mozgatórugónk, ez a szépsége a függetlenségnek, hogy mi vagyunk a saját kiadónk.

Mekkora? Komolyan nagy, de…, hogy őszinték legyünk, fogalmunk sincs jelenleg, hogy emkkora. Amint az egészet összeraktuk, elmondjuk, mire számíthattok. Azt megígérhetjük, hogy ezt még a rajt előtt megtesszük, mielőtt előrendelésre, vagy bármi másra buzdítanánk titeket.

Ingyen DLC, kiegészítők, DRM? Semmivel se számítsatok kevesebbre, mint a Witcher 3 esetén. A DRM-et illetően a Cyberpunk 2077 teljesen DRM-mentes less PC-n.

Mikrotranzakciók? Egy egyjátékos szerepjátékban? Megőrültél? Még egyszer, köszönjük a türelmet. Ha ven egy perced, látogass el a cyberpunk.net-re és oszd meg velünk a véleményedet (bármiről). Mindent elolvasunk és komolyan veszünk.

A CD Projekt Red csapata”