• Különösen veszélyes az epilepsziára hajlamosakra a Cyberpunk 2077
  • A CD Projekt RED már dolgozik a megoldáson

Az epilepsziás játékosoknak alaposan meg kell válogatniuk, hogy mivel játszhatnak és mivel nem, a régóta várt Cyberpunk 2077 pedig úgy tűnik, meglehetősen veszélyes szórakozás számukra, a Game Informer írója, Liana Ruppert ugyanis nemrég közzétett egy cikket, melyben leírja, hogy a CD Projekt RED alkotása kifejezetten problémásra sikeredett ilyen szempontból.

cyberpunk-2077-veszelyes-az-epilepsziara-hajlamosakra-a-fejlesztok-is-reagaltak.jpg

Maga Ruppert is hajlamos az epilepsziára, a végigjátszás során pedig volt egy komolyabb rohama is több kisebb rosszullét mellett. A játék elég sokszor használ villódzásokat, az igazi problémát azonban a Braindance szekvenciák jelentik, melyeket egyrészt nem lehet elkerülni (hiszen a sztori részét képezik), másrészt tele vannak olyan elemekkel, melyek epilepsziás reakciót válthatnak ki az erre érzékenyeknél.

Ruppert szerint a fényerő csökkentése és a színvakokat segítő mód bekapcsolása valamelyest javíthat a helyzeten, de így is azt javasolja, hogy inkább keressenek valakit az érintett játékosok, akik segíteni tudnak nekik ezeknél a részeknél.

A figyelmeztetésre a fejlesztők is reagáltak, akik elmondták, hogy el fognak helyezni egy extra figyelmeztetést a játékban a meglévő mellett, illetve dolgoznak a hosszú távú megoldáson is, melyet igyekeznek mielőbb beépíteni a játékba.