Nos, ez is megtörtént. A CD Projekt RED által fejlesztett, várva várt játék, a Cyberpunk 2077 a boltokba került. A 2013-ban bejelentett program eléggé megosztja a közönséget, a egyik legnagyobb kritika gyűjtő oldalon a sajtó 90%-ot adott rá (50 pozitív és 3 közepes értékelés), a játékos értékelésekre még várni kell, a Metacritic által nemrégen bevezetett változtatás miatt. Ez volt az év utolsó nagy premierje, ezen kívül csak független játékok és több játékot tartalmazó pakkok jelentek meg. Lássuk, hogy mik!

Cyberpunk 2077

A legendás Witcher sorozat készítőinek új alkotása a Cyberpunk 2077, amely a nem túl távoli jövőbe vezet el. A negyedik cégháború drasztikus változásokat okozott az Amerikai Egyesült Államok mindennapjaiban, megavállalatok emelkedtek fel, melyek elterjesztették a kibernetikus implantátumokat és a testmódosítást. A Cyberpunk 2077 főhőse is egy ilyen módosított zsoldos, aki Night City-be érkezik meg, hogy végrehajtson egy küldetést. Hosszú beszélgetések, kemény RPG elemek, akciók, egy lenyűgöző város és egy nagyszerű történet: ez a Cyberpunk 2077.

I, AI

Az I, AI egy shooter, melyben egy fegyverek építésére létrehozott mesterséges intelligenciának kell megszöknie a laborjából, hogy elnyerje szabadságát. Színes, modern grafika, fejleszthető fegyverek, kemény bossharcok várják a játékost a Sometimes You által kiadott programban, mely valamivel több, mint 3400 forintba kerül, de ezért néhány órányi szórakozást kínál. A stílus rajongóinak érdemes egy próbát tenniük.

 

Monster Sanctuary

A Monster Sanctuary-t már bemutattuk a PC Guru Radar alatt rovatában, akkor azonban a játék még csak korai hozzáférésben volt, most azonban megjelent a végleges változat. Ha nem olvastátok a rövid ajánlónkat, akkor röviden a játék lényege: a Monster Sanctuary a Pokémon és a Metroidvania szerelemgyereke: szörnyeket kell nevelni benne, miközben a főhős egy hatalmas világban bolyong. A játékélmény kitűnő és élvezetes, nem hiába szedett össze az elmúlt időben majdnem 2000 nagyon pozitív értékelést az egyik legnépszerűbb platformon. Ajánlott vétel ez!

 

Temtem

A Temtem PS5-re jelent meg, Early Access programként: ez is egy Pokémon kihívó, egy MMO játékba csomagolva. A feladat itt is állatok gyűjtése, harc és barátok találása Omninesia lebegő szigetein. Kampány, kooperatív játék, belépési lehetőség egy barát kalandjába, saját ház építésének lehetősége, állandóan bővülő világ: ez a Temtem lényege. A játék még fejlesztés alatt van, de a csapat ambíciózus, így érdemes figyelemmel kísérni a projektet, és ha tetszetős, amit mutatnak, akkor ki kell próbálni a Temtemet!