David Hayter a játékvilág egyik leghíresebb szinkronszínésze, aki 15 éve kölcsönzi a hanját a Metal Gear Solid-sorozat főszereplőinek. Ő volt Solid Snake és Big Boss hangja is (ez egyébként nem véletlen), ám az MGSV: The Phantom Pain bemutatóján már csak Kiefer Sutherland dörmögött a vásznon, Hayternek nem volt semmi nyoma.

Ezt sokan nem értették, így David Twitteren, majd egy nyílt levélben üzente meg a rajongóknak, hogy többé nem dolgozik sem a Konamival, sem Kodzsimáékkal.

"Tavaly decemberben kapcsolatba lépett velem egy, a projekten dolgozó szakember. Meghívott ebédelni, ahol is elmondta, hogy nincs rám szükségük a Metal Gear Solis V-höz. És ennyi volt, nem magyarázták meg, hogy miért. Döbbenten autóztam haza Laurel Canyonba, és folyton Snake járt a fejemben." -- írta.

Kifejtette továbbá, hogy számára az MGS-széria meghatározó élmény volt, nagyon élvezte, hogy a sorozattal való munkának komoly, rajongók által elismert eredménye van. Elmondta, hogy ha rajta múlna, élete végéig szinkronizálná Big Bosst és Snake-et, holott 15 év és 9 játék bizony hosszú idő. Sajnálatát fejezte ki, amiért a játékosoknak így kell megtudniuk az igazat, és megköszönte az eddigi támogatást.

Nem tudom, mit lehet még ehhez hozzátenni. A Konami marketingeseit lehetetlen védeni, mert amit az MGS-sorozattal művelnek, egyenesen nevetséges. Még mindig nem 100% például, hogy a GDC-n bemutatott Metal Gear Solid V alcíme tényleg The Phantom Pain, és az sem világos, hogy az elvileg különálló Ground Zeroes milyen formában lesz kapható, ha egyáltalán. Hayter menesztése sem vall a cégre, sem pedig Kodzsimára -- valami nagyon nincs rendben arrafelé...