Ha még emlékeztek, anno volt egy elég reménykeltő Resident Evil 2 rajongói remake. Ugyan sosem készült el, de a videók és képek nagyon jól festettek. Aztán jött a Capcom, ami bejelentette a hivatalos remake-et, egyben lelőtték a rajongói próbálkozást. Viszont meghívták a csapatot egy meetingre a Capcomhoz.

Azóta a Resident Evil 2 remake-ről alig hallottunk valamit, és valószínűleg még egy darabig nem is fogunk többet, főleg most, hogy porondon van a Resident Evil 7. A rajongói változat egykori szakijai viszont nem álltak le a játékfejlesztéssel, sőt az Invader Studios immár javában dolgozik a Daymare 1998-on, egy régi vágású, de modernkori túlélő-horroron.

A Daymare 1998 a címben szereplő évben játszódik, és a ’90-es évek hasonló stílusú játékait igyekszik megidézni, többek között a Resident Evil 2-t (például itt is több karakterrel lehet majd játszani). Persze ez alatt már az Unreal Engine 4 dübörög, a grafikája a mai elvárásoknak felel meg, és a kamera is a váll fölött lett rögzítve, így inkább kelti egy TPS hatását. A készítők eredeti zenei anyagot, borzongató atmoszférát és kőkemény túlélési mechanikát ígérnek, például limitált mentési lehetőséget és minimális lőszert.

A Kickstarter gyűjtés február 15-én indul el, és akik legalább 15 euróval támogatják a játékot, azok megkapják a sima digitális változatot, és bekerül a nevük a mentési pontok környékén fellelhető telefonkönyvekben, valamint külön köszönetet is kapnak a stúdió weblapján. Addig pedig van mit nézni, hiszen már van két videó is, plusz egy galéria, ezeket fent és lent tekinthetitek meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!