Zombik, hentelés, vérengzés, túlélés, ki a frászt érdekel ez? Az E3 2014-en bejelentett Dead Island 2 sokkal többről szól. Igazi forradalmat hoz el a játékok világában azzal, hogy a Yager csapata először használ motion capture-rel életre keltett digitális macskákat. Mint macskatulajdonos, ezt igencsak díjazom. A hírt hallva ki is kértem a macskám véleményét, a válasza: miaú, nyaú (ezt ilyen ajtónyikorgásszerű hangon képzeljétek el). Ő is díjazza, na.

A viccet félretéve, a dolog azért nem nagy horderejű, hiszen már korábban is feltűntek olyan digitális állatok, amiket a mo-cap eljárással keltettek életre. Az Onimushában lovak jelentek meg ily módon, míg a Call of Duty: Ghosts fejlesztői valódi kutyák mozgását rögzítve készítették el digitális jóbarátainkat.

A Dead Island 2 főszereplője amúgy egy Max nevű figura lesz, egy tipikus vesztes alkat, aki a Kalifornián végigsöprő zombiapokalipszisben meglátja a lehetőséget a mókázásra, így kanapéjáról furgonjába huppanva nekiáll a nagy hentelésnek. Az ő hű társa lesz Rick Furry, egy vérbeli grumpy cat.

Grumpy Cat